DEŽURNE ŠTEVILKE

 

 

 

 

 

Na območju Velenja imamo v upravljanju 4 garažne hiše, in sicer:

  • garažna hiša Zdravstveni dom - v pokritem delu je kapaciteta 72 parkirnih mest;
  • garažna hiša Mercator - kapaciteta 314 parkirnih mest;
  • garažna hiša Avtobusna postaja - kapaciteta 305 parkirnih mest v treh etažah;
  • garažna hiša Gorica - kapaciteta 660 parkirnih mest v treh etažah.

Cena parkiranja ene ure v garažni hiši Zdravstveni dom znaša 0,60 €, v ostalih treh pa 0,30 €. Plačilo je obvezno 24 ur vse dni v letu.

Uporabnikom so na voljo mesečne in letne parkirne karte za vse garažne hiše. Za zadnje tri garažne hiše pa tudi tedenska.

V garažni hiši Zdravstveni dom je postavljen en parkomat, v garažni hiši Mercator sta postavljena 2 parkomata, v garažni hiši Avtobusna postaja je postavljen en parkomat. V garažni hiši Gorica je vstop mogoč preko zapornic s čip kartico ali plačilnim listkom.

V garažnih hišah Mercator in Avtobusna postaja je možno parkirati za 3,00 € do konca dneva (do 24.00 ure). V garažni hiši Mercator je v pritličju območje kratkotrajnega parkiranja, kar pomeni, da mora voznik obvezno označiti čas prihoda na vidnem mestu v vozilu. Parkiranje je dovoljeno do 2 uri. Po izteku dovoljenega časa mora voznik vozilo odpeljati. V kletni etaži je parkiranje plačljivo kot v vseh ostalih garažnih hišah.   

Garažna hiša Avtobusna postaja je zgrajena v treh etažah. Prva etaža garažne hiše je namenjena vsem uporabnikom, druga etaža je namenjena kupcem tedenskih in mesečnih parkirnih kart, v tretji etaži pa lahko parkirajo samo kupci letnih kart, ki bodo imeli svoje stalno označeno parkirno mesto.

Parkirnino za I. etažo garažne hiše Avtobusna postaja lahko uporabniki plačajo s plačilom na parkomatu, preko mobilnih telefonov, z nakupom mesečne oz. letne parkirne karte za garažne hiše (prosta prodaja, velja v vseh garažnih hišah razen v garažni hiši Zdravstveni dom) ali zlate parkirne karte, ki velja za parkiranje v vseh modrih conah in v vseh garažnih hišah, tudi v garažni hiši Zdravstveni dom. Imetniki obstoječih parkirnih kart za parkiranje v garažnih hišah lahko parkirajo v I. etaži garažne hiše Avtobusna postaja in ostalih garažnih hišah kot doslej. Za garažno hišo Zdravstveni dom velja poseben parkirni režim.

I. etaža garažne hiše Avtobusna postaja je namenjena za prosto parkiranje vsem uporabnikom, ki bodo kupili parkirne karte samo za garažno hišo Avtobusna postaja. Cena tedenske karte znaša 18 evrov, mesečne karte pa 30 evrov. Zainteresirani lahko kupijo tudi parkirno karto za motorna kolesa, ki velja samo za garažni hiši Avtobusna postaja in Gorica. Letna karta za motorna kolesa znaša 125 evrov, polletna karta pa 80 evrov in velja šest mesecev od dneva nakupa.

III. etaža garažne hiše Avtobusna postaja je namenjena za parkiranje na točno določena oštevilčena mesta. Imetniki letnih kart bodo imeli rezervirano svoje parkirno mesto, ki si ga lahko izberejo sami. Za III. etažo garažne hiše Avtobusna postaja je možen nakup samo letne karte, ki znaša 300 evrov. Z nakupom te letne karte je možno parkiranje samo v garažnih hiši Avtobusna postaja in ne v ostalih garažnih hišah v Velenju.

Garažna hiša Gorica je zgrajena v treh etažah, in sicer so v zgornji (prva etaža) parkirna mesta oštevilčena in rezervirana za najemnike stanovanj v Poslovno stanovanjskem objektu Gorica. Ostali uporabniki v tej etaži ne smejo parkirati. Najemniki smejo parkirati samo na parkirnih mestih, ki so rezervirana zanje.

Srednja in spodnja etaža sta namenjeni vsem uporabnikom, ki ne smejo parkirati v zgornji etaži. Tu lahko parkirajo tudi stanovalci, ki bodo namesto prvih abonmajev za parkiranje v modrih conah prevzeli dovolilnice za parkiranje v garažni hiši Gorica.

Statistika

Odjemnih mest
Oskrbovanih objektov
Kilometrov omrežja
Infrastrukturnih objektov
Save
Uporabniške nastavitve piškotkov
Piškotke uporabljamo, da bi zagotovili najboljšo izkušnjo z našo spletno stranjo. Če piškotke onemogočite, stran morda ne bo delovala pravilno.
Sprejmi vse
Zavrni vse
Preberi več
Essential
Nujno potrebni piškotki za delovanje spletne strani. Teh piškotkov se ne da izklopiti.
Sistemski piškotek
Sprejmi
Analytics
Orodja, ki se uporabljajo za analizo podatkov za merjenje učinkovitosti spletnega mesta in za razumevanje delovanja.
Google Analytics
Sprejmi
Zavrni