mkcn Vinska Gora

Izvajalec gradnje male komunalne čistilne naprave Vinska Gora podjetje Nivig, d. o. o., je zaključil s šestmesečnim poskusnim obratovanjem. Opravljene so bile že prve zakonsko predpisane meritve odpadnih vod za male komunalne čistilne naprave, ki jih je izvedel Nacionalni laboratorij za zdravje, okolje in hrano. Meritve so pokazale, da čistilna naprava deluje skladno s predpisanimi normativi. 

Portal KPV

Vabljeni k ogledu oddaje Dobro jutro (VTV Vaša televizija) z dne 11. 4. 2018, v kateri vodja prodajno komercialne službe Mateja Knez predstavi portal za uporabnike in novo obliko položnic Komunalnega podjetja Velenje. Portal za uporabnike deluje na spletnih straneh podjetja od meseca januarja 2018, namenjen pa je predvsem pridobivanju informacij o odjemnem mestu uporabnika in sestavi posameznega računa za komunalne storitve. Portal uporabnikom ponuja možnost registracije, s pomočjo katere v portalu dostopajo do informacij o porabi komunalnih dobrin (obračunane storitve na računu), porabi merilnih naprav na objektih itd., na novo pa so uporabnikom na voljo tudi odčitki s števcev. Na spletnih straneh Komunalnega podjetja Velenje je v zavihku Uporabniški center – Pogosta vprašanja podana tudi obrazložitev vseh postavk na računu za komunalne storitve.

Oddajo si lahko pogledate na spodnji povezavi:

https://www.facebook.com/KomunalnoPodjetjeVelenje/videos/1006823942820107/ 

30415430 1004190949750073 7056615354474168320 n

V soboto, 7. aprila 2018, je Komunalno podjetje Velenje v sklopu prireditve Velenje - mesto zdravja promoviralo pitje vode iz pipe in pitnikov v Šaleški dolini. V sodelovanju z Mestno občino Velenje smo vzpostavili delovanje javnih pitnikov.

Podganica

V skladu z Zakonom o nalezljivih boleznih (Ur. l. RS, št. 69/95 z vsemi spremembami) poteka od 9. 4. do 12. 4. 2018 redna deratizacija kanalizacijskega sistema in sistema daljinskega ogrevanja na območju mestne občine Velenje in občine Šoštanj. Postopki bodo izvedeni v sodelovanju s pooblaščenim izvajalcem.

Velenje mesto zdravja

Mestna občina Velenje že četrto leto zapored organizira prireditev Velenje – mesto zdravja, ki je namenjena informiranju in ozaveščanju o pomembnosti zdravja in zdravega načina življenja. Svoje delovanje bodo predstavili društva in organizacije, ki delujejo na področju zdravja. Tudi Komunalno podjetje Velenje bo na prireditvi promoviralo pitje vode iz pipe in pitnikov, ki so nameščeni v Šaleški dolini. Obiščite našo stojnico in se odžejajte s Šaleškim biserom - okusom zdravja. Vabljeni! 

saleski biser znak