IMG 9168 

Pitniki v Šaleški dolini so ponovno odprti. Ustrezno so izprani, očiščeni in pripravljeni za točenje pitne vode. Pitniki so priključeni na javni vodovodni sistem Velenje-Šoštanj-Šmartno ob Paki, pitna voda je zdravstveno ustrezna in varna za pitje.

V Šaleški dolini imamo dobro pitno vodo, ki se po kakovosti uvršča v sam evropski vrh. Prebivalce Šaleške doline pozivamo, naj pijejo vodo iz pipe, saj je boljša alternativa od vode v plastenkah ter bolj zdrava izbira od sladkanih in gaziranih pijač. Poleg tega voda iz pipe ne povzroča odpadkov, ne obremenjuje okolja in je povsod dostopna. Komunalni sistemi oskrbe s pitno vodo so namreč pod strožjim nadzorom kot industrija ustekleničene vode.

Vabimo vas, da ob toplih dnevih, po športnih aktivnostih in ob drugih dejavnostih pijete vodo iz pitnikov in tako skrbite za zdrav življenjski slog. Pitniki so enakomerno razporejeni po Šaleški dolini. Tako smo prebivalcem zagotovili enostaven dostop do sveže, varne in brezplačne uporabe  pitne vode. 

Lokacije pitnikov so prikazane na zemljevidu pitnikov, na povezavi https://www.kp-velenje.si/index.php/pitniki/pitniki-velenje.

Prav tako so posodobljeni, pregledani in očiščeni vodometi v križiščih pod skakalnico, pri Arkadi in Starem kinu ter na Titovem trgu pri Onemelih puškah.

Vodomet KPV1

Prosimo vas, da s pitniki in vodometi odgovorno ravnate. Če opazite nepravilnosti, obvestite našo Dežurno službo na telefonsko številko 03-89-89-420 ali modro številko 080 80 34, da bomo poskrbeli za njihovo tehnično brezhibnost.

 

 

Preobrazba predstavitev za Svet MOV 16.4.2024 JPG

Direktor Komunalnega podjetja Velenje Gašper Škarja je svetnikom Mestne občine Velenje predstavil aktivnosti na projektu Preobrazba sistema daljinskega ogrevanja Šaleške doline.

  • Že v mesecu maju bo objavljen razpis za kritičen del vročevodnega omrežja (območje na lokaciji Merkurja).
  • Junija bo dokončana investicijska dokumentacija za 1. fazo Preobrazbe (obnova in dograditev vročevodov ter postavitev ITP in TPP postaj).
  • Septembra bodo oddali vlogo za pridobivanje sredstev iz evropskega Sklada za pravični prehod.

Kar nekaj del pa je od junija 2022, ko je bil sprejet Akcijski načrt preobrazbe, že opravljenih. To so denimo obnova omrežja v vrednosti 953.000 €, dokončana projektna dokumentacija ter Izdaja brošure in zloženke, ki so jo občani in občanke Velenja in Šoštanja dobili v poštne nabiralnike. Hkrati potekajo intenzivni dogovori o umeščanju najboljše možne kombinacije OVE za ogrevanje doline, ki bo najpozneje leta 2033 ostala brez premoga.

karjaMOV16042024

Naslovna fotografija: semafor poteka Preobrazbe

 

13 KPV fotografije FB

Velenje, 29. 3. 2024 – Svet ustanoviteljev Komunalnega podjetja Velenje je na petkovi seji sprejel sklep, s katerim so potrdili predlog nove cene variabilnega dela cene toplote za ogrevanje prostorov in sanitarno toplo vodo za gospodinjske odjemalce. Novi variabilni del cene toplote za ogrevanje prostorov in sanitarno toplo vodo za uporabnike gospodinjskega odjema Šaleške doline s 1. 4. 2024 torej znaša 67,41347 €/MWh brez DDV, kar predstavlja 1,15 odstotno znižanje variabilnega dela cene toplote v primerjavi s prej veljavno ceno, ki je znašala 68,19542 €/MWh. Hkrati bosta občini Velenje in Šoštanj še dodatno subvencionirali ceno toplote za ogrevanje prostorov in sanitarno toplo vodo za gospodinjski odjem za mesec april 2024 v višini 5,00 €/MWh. Variabilni del cene toplote za ogrevanje prostorov in sanitarno toplo vodo poslovnega in industrijskega odjema ostaja nespremenjen in znaša 73,05421 €/MWh (brez DDV).

Spomnimo: Komunalno podjetje Velenje, d. o. o., je že na seji Sveta ustanoviteljev, dne 29. 1. 2024, predstavnike lokalne skupnosti seznanilo z znižanjem nakupne cene toplotne energije s strani Termoelektrarne Šoštanj. Ta je ceno toplotne energije znižala že 1. 1. 2024 in nazadnje 1. 2. 2024. Na podlagi nove povprečne nakupne cene toplote s strani TEŠ, je Svet ustanoviteljev sklenil, da temu primerno uskladi/zniža variabilni del cene toplote za ogrevanje prostorov in sanitarno toplo vodo za uporabnike gospodinjskega odjema v Šaleški dolini. V mesecu marcu je Termoelektrarna Šoštanj ponovno nekoliko znižala nakupno ceno toplotne energije, zato so lastnice podjetja temu primerno znižale variabilni del cene toplote za ogrevanje prostorov in sanitarno toplo vodo za gospodinjski odjem.

Osmošolci1manjša

Danes smo v sklopu projekta Varujmo in ohranimo Šaleško dolino na naši poslovni enoti Energetika gostili še zadnjo skupino osmošolcev Šaleške doline, ki so na tehniškem dnevu izvedeli več o kakovosti in varovanju okolja v Šaleški dolini. Informacije smo nadgradili s preobrazbo sistema daljinskega ogrevanja v Šaleški dolini in temami o pravičnem prehodu. Učenci so si ogledali centralno energetsko postajo in dispečerski center, kjer 24 ur na dan 365 dni v letu poteka nadzor ogrevanja Šaleške doline.

GH Gorica iz zraka Nas cas

Uporabnike obveščamo, da je pri aktiviranju dvižnih vrat v garažni hiši Gorica prišlo do okvare. Okvara je povezana s pogonskim delom dvižnih vrat in naj bi bila odpravljena v roku meseca dni.

Spomnimo: Zaradi vedno pogostejšega vandalizma in z namenom zagotavljanja večje varnosti uporabnikov garažne hiše Gorica smo skupaj MO Velenje sprejeli odločitev in v GH Gorica namestili dvižna vrata in prestavili že obstoječe zapornice pred dvižna vrata. Žal je prišlo do neljubega dogodka, za kar se uporabnikom opravičujemo in hkrati zahvaljujemo za razumevanje.

Save
Uporabniške nastavitve piškotkov
Piškotke uporabljamo, da bi zagotovili najboljšo izkušnjo z našo spletno stranjo. Če piškotke onemogočite, stran morda ne bo delovala pravilno.
Sprejmi vse
Zavrni vse
Preberi več
Osnovni piškotki
Nujno potrebni piškotki za delovanje spletne strani. Teh piškotkov se ne da izklopiti.
Sistemski piškotek
Sprejmi
Analitika
Orodja, ki se uporabljajo za analizo podatkov za merjenje učinkovitosti spletnega mesta in za razumevanje delovanja.
Google Analytics
Sprejmi
Zavrni