KOC KVA

Vzpostavitev in delovanje kompetenčnega centra za razvoj kadrov v vodarstvu – za področji oskrbe s pitno vodo in odvajanja in čiščenja odpadnih voda (KOCKVA) je pomembno tudi za Komunalno podjetje Velenje, saj smo partner pri projektu Kompetenčni center za razvoj kadrov v vodarstvu v obdobju od 1. 3. 2017 do 31. 12. 2018. Projekt sofinancirata Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti ter Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada v okviru Operativnega programa za izvajanje evropske kohezijske politike za obdobje 2014-2020.

Specifični cilj projekta je izboljšanja kompetenc zaposlenih za zmanjšanje neskladij med usposobljenostjo in potrebami trga dela. Javni štipendijski, razvojni, invalidski in preživninski sklad RS zagotavlja sredstva v višini 241.493,00 EUR za sofinanciranje delovanja centra ter za izvajanje notranjih in zunanjih usposabljanj zaposlenih v partnerstvu.

KOCKVA - Kompetenčni center za razvoj kadrov v vodarstvu povezuje 22 partnerjev, od katerih osemnajst podjetij izvajajo javno gospodarsko službo, trije predstavljajo del njihove dobaviteljske verige ter se nanašajo na inženiring in IT storitve ter kadrovski partner. V marcu 2017 je bila potrjena vloga na javnem razpisu za sofinanciranje vzpostavitve in delovanje kompetenčnih centrov za razvoj kadrov v vodarstvu. Namen projekta je izboljšanje kompetenc, produktivnosti, ustvarjalnosti in inovativnosti zaposlenih ter krepitev konkurenčnosti slovenskega gospodarstva. Projektna pisarna je skupaj s kadrovskim partnerjem v prvem tromesečju pripravila temeljne dokumente za delovanje kompetenčnega centra, ustanovila strokovno skupino, ocenila razvitost kompetenc, izdelala kompetenčni model ter pripravila program potrebnih usposabljanj. Izvedla so se tudi nekatera zunanja kot tudi notranja usposabljanja prepoznanih profilov in kompetenc. V juniju 2017 smo z organizacijo izobraževanja za mentorje usposobili cca. 30 notranjih trenerjev (zaposlenih v partnerstvu) za prenos znanja in dobrih praks znotraj kompetenčnega centra.

V sklopu projekta KOCKVA smo skupaj s kadrovskim partnerjem v podjetju v mesecu septembru že izvedli usposabljanje 21 zaposlenih, ki se pri svojem delu vsakodnevno srečujejo s strankami. V prihodnje v sklopu projekta načrtujemo še več tovrstnih izobraževanj in usposabljanj zaposlenih.  

Povezava na uradno internetno stran projekta: http://www.kockva.si/ , kjer si lahko preberete vse informacije o projektu in aktivnostih.

 sklad logotipMDDSZESS logotip

Povezave:

Save
Uporabniške nastavitve piškotkov
Piškotke uporabljamo, da bi zagotovili najboljšo izkušnjo z našo spletno stranjo. Če piškotke onemogočite, stran morda ne bo delovala pravilno.
Sprejmi vse
Zavrni vse
Preberi več
Essential
Nujno potrebni piškotki za delovanje spletne strani. Teh piškotkov se ne da izklopiti.
Sistemski piškotek
Sprejmi
Analytics
Orodja, ki se uporabljajo za analizo podatkov za merjenje učinkovitosti spletnega mesta in za razumevanje delovanja.
Google Analytics
Sprejmi
Zavrni