Vir fotografij: www.visitsaleska.si / foto: Matej Vranič
Vir fotografij: www.visitsaleska.si / foto: Matej Vranič
Vir fotografij: www.visitsaleska.si / foto: Matej Vranič

Avtomatiziran sistem za izposojo mestnih koles

Sistem BICY je avtomatiziran sistem za izposojo koles, ki  letos vključuje 148 koles. Sistem BICY omogoča izposojo kolesa do 14 ur na teden za uporabnika. V sistem so vključena kakovostna kolesa slovenskega proizvajalca KRPAN. Izposojeno kolo lahko vrnete na katerikoli postaji oziroma prostem stojalu sistema BICY. Sistem BICY je bil razvit lokalno, s strani zunanjega izvajalca – Šolskega centra Velenje.

Za uporabo sistema BICY je potrebna osebna registracija uporabnika, ki bo do preklica mogoča na treh lokacijah po prilagojenem delovnem času:

  • v Komunalnem podjetju Velenje na naslovu Koroška cesta 37b, Velenje, vsak dan, od ponedeljka do petka, od 7.15 do 14.45 uro,
  • v Turistično informacijskemu centru Velenje v Vili Bianca, ki deluje v okviru Zavoda za turizem Šaleške doline (Stari trg 3, Velenje), vsak dan med 9. in 17. uro.
  • v prostorih Občine Šoštanj (Trg svobode 12, Šoštanj), vsako sredo med 15. in 17. uro.

Registracija uporabnika

Za dostop do storitve sistema BICY uporabnik sklene pogodbo in ob tem pridobi uporabniško kartico. Za  registracijo je potrebno predložiti veljavni osebni dokument in davčno številko. Registracija velja za tekoče koledarsko leto (2. 4. 2024 – 31. 12. 2024) in jo je v vsakem novem koledarskem letu, potrebno obnoviti. Vsi obstoječi uporabniki, ki so se registrirali v pretekli sezoni, so prejeli sms sporočilo z vabilom za ponovno aktivacijo BICY kartice.

Cenik BICY za leto 2024

Ob registraciji ali zamenjavi stare uporabniške kartice z novo, ki omogoča uporabo nadgrajenega sistema, se delno krijejo stroški vzdrževanja in registracije v višini 20 EUR z DDV letno. Po opravljeni prijavi lahko uporabnik uporablja sistem BICY vse dni v tednu, z upoštevanjem časovne omejitve v višini 14 ur v posameznem koledarskem tednu. Ponovna izdaja kartice v primeru izgube se zaračuna v višini 6 EUR z DDV.

V primeru večjih poškodb na kolesu ali odtujitvi kolesa se zaračuna vrednost kolesa v višini 600 EUR z DDV oz. 1.900 EUR z DDV za električno kolo.

Kontaktni podatki

Komunalno podjetje Velenje, d. o. o., Koroška cesta 37/b, 3320 Velenje

Dežurna številka: 080 19 61

Informacije obračuna: 03 896 11 57

e-naslov: prodaja@kp-velenje.si

Mobilna Bicy Velenje aplikacija

Vabljeni k uporabi mobilne aplikacije BICY, ki omogoča spremljanje stanja sistema za izposojo koles preko pametnih telefonov. Aplikacijo si lahko na telefon naložite preko trgovine Google Play (bicy) in IoS App Store (bicy app). Aplikacija omogoča pregled prostih koles in prostih stojal v sistemu BICY, z njeno pomočjo pa bo izposoja koles potekala še bolj enostavno.

Servisno stojalo

V Velenju, ob glavni avtobusni postaji (gozdna pot), je postavljeno servisno stojalo, na katerem si lahko uporabniki sami popravijo kolo in napolnijo pnevmatike.

Zemljevid Bicy postaj

Bicy postaje

Velenje:
1 – Avtobusno postajališče Velenje
2 – Vila Bianca
3 – Mestni stadion – MIC
4 – Mladinski hotel
5 – Mestna občina
6 – Sončni park
7 – Na Selu
8 – Na Gorici
9 – Stavba C ŠCV
10 -TC Velenjka
11 – KS Pesje
12 – OŠ Šalek
13 – Velenjska plaža
14 – Konjeniški klub
15 – OŠ Anton Aškerc
16 – PC Stara vas
17 – Premogovnik Velenje
Šoštanj:
18 – Tresimirjev park,
19 – Kajuhov park,
20 – Metleče,
21 – Topolšica,
22 – Pohrastnik – Florjan.

VIDEO NAVODILA ZA IZPOSOJO KOLESA

PROMOCIJSKI FILM

Save
Uporabniške nastavitve piškotkov
Piškotke uporabljamo, da bi zagotovili najboljšo izkušnjo z našo spletno stranjo. Če piškotke onemogočite, stran morda ne bo delovala pravilno.
Sprejmi vse
Zavrni vse
Preberi več
Osnovni piškotki
Nujno potrebni piškotki za delovanje spletne strani. Teh piškotkov se ne da izklopiti.
Sistemski piškotek
Sprejmi
Analitika
Orodja, ki se uporabljajo za analizo podatkov za merjenje učinkovitosti spletnega mesta in za razumevanje delovanja.
Google Analytics
Sprejmi
Zavrni