IZJAVA O DOSTOPNOSTI SPLETIŠČA

Komunalno podjetje Velenje, d. o. .o. se zavezuje omogočati dostopnost spletne strani  www.kp-velenje.si v skladu z Zakonom o dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij (Uradni list RS, št. 30/18 s spremembami) ter Direktivo EU 2016/2102 Evropskega parlamenta in Sveta (Uradni list EU, L 327).

 1. Stopnja skladnosti

Spletišče Komunalnega podjetja Velenje je delno skladno z Zakonom o dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij, zato podjetje nenehno spremlja, prilagaja in sproti izboljšuje posamezne elemente dostopnosti.

 1. Nabor storitev za dostopnost

Spletna stran www.kp-velenje.si omogoča naslednje:

 • uporabo različnih ravni naslovov,
 • prilagajanje postavitve vsebine ločljivosti zaslona,
 • predvidljivo delovanje spletišča,
 • uporabo standardnega HTML jezika in razširitve, ki so podprte s strani vseh brskalnikov.
 1. Nedostopna vsebina

Kljub navedenemu nekatere objavljene vsebine ne izpolnjujejo vseh zahtev glede dostopnosti, kot jih določa Zakon o dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij.  V prihodnje bomo ob uvajanju večjih sprememb sistema skrbeli, da bomo te v čim večji meri prilagajali tudi uporabnikom z različnimi oblikami oviranosti.

Vsebine, ki niso dostopne vsem obiskovalcem ali uporabnikom:

 • določeni dokumenti, ki so izdelani v formatu Adobe PDF,
 • fotografije, video posnetki in grafični prikazi na spletnih mestih, ki niso opremljeni z opisi oziroma nimajo alternativnega besedila.
 1. Dostopne alternative

Vse informacije, ki so dostopne na spletnih straneh, lahko uporabniki dobijo na:

- telefonu: 03 8961100,

- elektronski pošti: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.,

- osebno na naslovu: Komunalno podjetje Velenje, d. o. o., Koroška cesta 37/b, 3320 Velenje.

 1. Priprava izjave o dostopnosti

Izjava o dostopnosti se nanaša na celotno spletišče www.kp-velenje.si in je bila pripravljena dne 14. 7. 2021, na podlagi samoocene. Izjava je bila nazadnje pregledana in spremenjena dne 19. 4. 2023.

Prenovljeno spletišče je bilo objavljeno meseca junija 2016.

 1. Povratne in kontaktne informacije

V primeru težav, morebitnih dodatnih informacij s področja dostopnosti spletišča oziroma v kolikor naletite na vsebino, ki ni dostopna, nas kontaktirajte na telefonsko številko 03 8961100 ali pa nam posredujte obvestilo na e-pošto: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. oziroma na naslov Komunalno podjetje Velenje, d. o. o., Koroška cesta 37/b, 3320 Velenje. Odgovor boste prejeli v roku 8 dni od prejema obvestila oziroma prošnje.

V kolikor v navedenem roku ne boste prejeli odgovora, vas bomo obvestili, kdaj bo odgovor podan in o razlogih za zakasnitev odgovora.

 1. Izvršilni postopek

V primeru ugotovitve neskladnosti spletišča z določili Zakona o dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij, se lahko poda prijava pri izvršilnem organu:

Ministrstvo za digitalno preobrazbo,  Inšpektorat Republike Slovenije za informacijsko družbo, Davčna ulica 1, 1000 Ljubljana, kontaktna številka: 01 5555848, elektronska pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled..

Save
Uporabniške nastavitve piškotkov
Piškotke uporabljamo, da bi zagotovili najboljšo izkušnjo z našo spletno stranjo. Če piškotke onemogočite, stran morda ne bo delovala pravilno.
Sprejmi vse
Zavrni vse
Preberi več
Essential
Nujno potrebni piškotki za delovanje spletne strani. Teh piškotkov se ne da izklopiti.
Sistemski piškotek
Sprejmi
Analytics
Orodja, ki se uporabljajo za analizo podatkov za merjenje učinkovitosti spletnega mesta in za razumevanje delovanja.
Google Analytics
Sprejmi
Zavrni