IZJAVA O DOSTOPNOSTI SPLETIŠČA

Komunalno podjetje Velenje, d. o. .o. se zavezuje omogočati dostopnost spletne strani www.kp-velenje.si v skladu z Zakonom o dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij (Uradni list RS, št. 30/18 s spremembami) ter Direktivo EU 2016/2102 Evropskega parlamenta in Sveta (Uradni list EU, L 327).

 1. Stopnja skladnosti

Komunalno podjetje Velenje, d. o. o., kot skrbnik spletišča www.kp-velenje.si, želi vsem obiskovalcem in uporabnikom spletišča omogočiti enakovreden dostop do vsebin. Zaradi delne usklajenosti spletišča podjetje nenehno spremlja, prilagaja in sproti izboljšuje posamezne elemente dostopnosti.

 1. Nabor storitev za dostopnost

Spletna stran www.kp-velenje.si omogoča naslednje:

 • uporabo različnih ravni naslovov,
 • prilagajanje postavitve vsebine ločljivosti zaslona,
 • predvidljivo delovanje spletišča,
 • uporabo standardnega HTML jezika in razširitve, ki so podprte s strani vseh brskalnikov.
 1. Nedostopna vsebina

Kljub navedenemu nekatere objavljene vsebine in spletne aplikacije ne izpolnjujejo vseh zahtev glede dostopnosti, kot jih določa Zakon o dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij.

Vsebine, ki niso dostopne vsem obiskovalcem ali uporabnikom:

 • določeni dokumenti, ki so izdelani v Adobe PDF ali v Word formatu.
 • fotografije, video posnetki in grafični prikazi na spletnih mestih, ki niso opremljeni z opisi oziroma nimajo alternativnega besedila.
 1. Priprava izjave o dostopnosti

Ta izjava o dostopnosti se nanaša na celotno spletno stran www.kp-velenje.si. Izjava o dostopnosti je bila, na podlagi metodologije samoocene, pripravljena dne 14. 7. 2022. Izjava je bila nazadnje pregledana dne 14. 7. 2022.

Prenovljeno spletišče je bilo objavljeno meseca junija 2016.

 1. Povratne in kontaktne informacije

V primeru težav, morebitnih dodatnih informacij s področja dostopnosti spletne strani oziroma v kolikor naletite na vsebino, ki ni dostopna, nas kontaktirajte na telefonsko številko 03 8961100 ali pa nam posredujte obvestilo oziroma prošnjo na e-pošto: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. oziroma na naslov Komunalno podjetje Velenje, d. o. o., Koroška cesta 37/b, 3320 Velenje. Odgovor boste prejeli v roku 8 dni od prejema obvestila oziroma prošnje. V kolikor v navedenem roku ne boste prejeli odgovora, vas bomo obvestili, kdaj bo odgovor podan in o razlogih za zakasnitev odgovora.

 1. Izvršilni postopek

V primeru nezadovoljivih odgovorov na katero koli obvestilo ali zahtevo, poslano v skladu z 8. členom Zakona o dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij, je mogoče sprožiti postopek pri izvršilnem organu, to je Ministrstvo Republike Slovenije za javno upravo, Direktorat za informacijsko družbo in informatiko, Uprava za informacijsko varnost, Tržaška cesta 21, 1000 Ljubljana, Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled..