Ucni center v Budimpesti

Podjetje TA Regulator Brežice je poslovni partner multinacionalke IMI Hydronic. Njihov prodajni program med drugim vključuje tudi sisteme vzdrževanja tlaka in kakovosti vode (IMI Pneumatex) ter sisteme za hidravlično uravnoteženje in regulacijo distribucijskih omrežij (IMI TA). Ti elementi so vgrajeni tudi na distribucijskem sistemu toplote v Šaleški dolini.

V sodelovanju s podjetjem TA Regulator Brežice so predstavniki Komunalnega podjetja Velenje - PE Energetika obiskali trening center IMI Hydronic v Budimpešti. V njihovi učilnici, kjer so na merilni progi simulatorji različnih toplotnih postrojenj, je možno izvajati različne meritve na sistemu, predvsem na tako imenovanih STAD ventilih, ki omogočajo hidravlično uravnoteženje sistemov. Po teoretičnem uvodu so se praktično izvajale meritve na ventilih, ki zagotavljajo optimalno nastavitev le-teh. Teoretično in praktično se je preiskusilo delovanje termostatskih ventilov in njihova pravilna prednastavitev.

Na koncu izobraževanja so si predstavniki PE Energetike ogledali distribucijski sistem toplote Budimpešte ter se seznanili z novostmi na področju vzdrževanja in regulacije tlaka ter spoznali nove produkte in tehnologije na tem področju.  

Na fotografiji: Glavni magistralni vročevod v Budimpešti

Glavni magistralni vrocevod v Budimpesti