Podelitev priznanj SSGZ

Savinjsko-šaleška gospodarska zbornica (SŠGZ) je na včerajšnji priložnostni slovesnosti, s katero je obeležila 40 let delovanja regionalne gospodarske zbornice s sedežem v Velenju, podelila priznanja za najboljše inovacije v SAŠA regiji za leto 2019. Na letošnji razpis je prispelo 20 prijav, z zlatim priznanjem pa so bili nagrajeni 3 inovacijski projekti. 

V kategoriji profesionalno podprtih inovacij je prejelo priznanje za prispevek na področju inovativnosti tudi Komunalno podjetje Velenje, in sicer za projekt "Optimizacija toplovodnega omrežja z izvedbo prevezave iz tricevnega na dvocevni sistem obratovanja". Avtorji nagrajenega projekta so Gregor Cvet, Rok Miklavžina in Robert Ocepek. 

Pri toplovodnem ogrevanju prihaja zaradi razlike med vročim nosilcem toplote v cevi in hladnejše okolice do toplotnih izgub. Da bi zmanjšali te izgube in s tem povezane stroške obratovanja, smo v Komunalnem podjetju Velenje izločili enega od treh cevovodov v distribucijskem toplovodnem sistemu. Preureditev omrežja smo izvedli s prevezavo priprave sanitarne tople vode na obstoječe cevovode ogrevanja.

Nagrado je v imenu Komunalnega podjetja Velenje prevzel Rok Miklavžina (na fotografiji v sredini), eden izmed avtorjev projekta.