oskrba z vodo Saleška dolina

Eko sklad, Slovenski okoljski javni sklad, v letu 2018 zaznamuje 25-letnico delovanja. Ob tej priložnosti želijo javnosti predstaviti nekaj primerov dobrih praks okoljskih naložb, izvedenih s pomočjo spodbud Eko sklada. V ta namen vabijo na ogled razstave, ki je nastala v sodelovanju z investitorji, Turizmom Ljubljana in arhitekturnim fotografom Miranom Kambičem. Razstavo si lahko ogledate v Jakopičevem sprehajališču Tivoli od 5. junija do 4. avgusta 2018.

Eko sklad, v javnosti verjetno najbolj poznan po subvencijah za učinkovito rabo energije, že več kot četrt stoletja spodbuja naložbe v zeleno prihodnost. Ponujajo nepovratne finančne spodbude, ugodne kredite in brezplačno svetovanje.

Informacije o tem, katere naložbe spodbujajo in kako spodbude pridobiti, poiščite na njihovi spletni strani www.ekosklad.si, brezplačne nasvete za izvedbo svoje naložbe pa v najbližji pisarni energetske svetovalnice ENSVET.  

Tudi odlično izpeljani kohezijski projekt Celovita oskrba s pitno vodo v Šaleški dolini je bil sofinanciran s sredstvi Eko sklada, zato je na razstavi med drugimi fotografijami na ogled tudi fotografija objekta - naprave za pripravo pitne vode Grmov vrh, avtorja Mirana Kambiča za Eko sklad (naslovna fotografija). Vse fotografije so dostopne tudi na Instagramu Eko sklada

Vabljeni na ogled razstave.