defibrilator

V četrtek, 1. 2. 2018, se je med pogrebno svečanostjo eden od udeležencev pogreba zgrudil, prišlo je do dihalne stiske in nenadnega srčnega zastoja. Na pomoč so takoj priskočili delavci pogrebne službe Komunalnega podjetja Velenje in začeli z oživljanjem. S pomočjo defibrilatorja so izvajali oživljanje vse do prihoda reševalcev nujne medicinske pomoči, ki so osebo prevzeli v nadaljnjo oskrbo. Zahvaljujoč hitri pomoči na samem mestu dogodka je bilo oživljanje uspešno, za kar iskreno čestitamo našim pogrebcem Ivanu Plešniku, Darku Poprijanu, Branetu Kondiču in Vladu Cenclu.

Odločitev, da na pokopališču Podkraj pri mrliških vežicah namestimo defibrilator in v podjetju za zaposlene izvedemo seminar oživljanja z uporabo defibrilatorja in iHelp mobilne aplikacije, se je izkazala za dobro. Ob namestitvi omarice z defibrilatorjem na steno poslovilnega prostora pri mrliških vežicah so bili nekateri obiskovalci pokopališča precej kritični, češ da namestitev naprave ni primerna. Naše vodilo pa je, da mora biti naprava na vidnem in dostopnem mestu za odzivno uporabo v nujnih primerih. Zavedati se namreč moramo, da je smrt ljubljene osebe za svojce in prijatelje čustveno zelo izčrpavajoče, zato se pri slovesu od pokojnika lahko hitro zgodi, da kdo potrebuje prvo pomoč.

V prihodnje nameravamo v podjetju organizirati še obnovitvene tečaje znanja oživljanja s pomočjo defibrilatorja.

Save
Uporabniške nastavitve piškotkov
Piškotke uporabljamo, da bi zagotovili najboljšo izkušnjo z našo spletno stranjo. Če piškotke onemogočite, stran morda ne bo delovala pravilno.
Sprejmi vse
Zavrni vse
Preberi več
Essential
Nujno potrebni piškotki za delovanje spletne strani. Teh piškotkov se ne da izklopiti.
Sistemski piškotek
Sprejmi
Analytics
Orodja, ki se uporabljajo za analizo podatkov za merjenje učinkovitosti spletnega mesta in za razumevanje delovanja.
Google Analytics
Sprejmi
Zavrni