IMGP0151

Pozimi nam seveda najbolj prijajo topli napitki, ki nas ogrejejo in izboljšajo cirkulacijo krvi, vendar telo potrebuje najmanj dva litra tekočine na dan, ne glede na letni čas. Na pitje vode pozimi kar pozabimo in popijemo kozarec vode šele, ko začutimo, da imamo suha usta, kar je znak dehidracije. Na to nas opozarjajo še drugi znaki, kot so utrujenost, glavobol, občutek izsušenosti v nosni votlini in brezvoljnost. Zato imejmo tudi pozimi stalno ob sebi kozarec ali stekleničko z vodo iz pipe.

Oskrba s pitno vodo v Šaleški dolini je na visoki ravni. Kot izvajalci javne gospodarske službe smo  odgovorni ne le za zagotavljanje ustrezne in varne vodooskrbe, temveč hkrati tudi za varovanje okolja. Naš cilj je, da iz narave odvzemamo le tolikšne količine vode, ki zadoščajo za potrebe priprave in distribucije kvalitetne zdravstveno ustrezne pitne vode do naših uporabnikov, in s tem vodne izgube obvladovati na nivoju ekonomske upravičenosti.

Pomen realizacije kohezijskega projekta Celovita oskrba s pitno vodo v Šaleški dolini:

  • v Šaleški dolini zagotavljamo zadostne količine surove pitne vode,
  • z izgradnjo treh naprav za pripravo pitne vode zagotavljamo dolgoročno zanesljivo in zdravstveno ustrezno pripravo pitne vode,
  • z vzpostavitvijo sistema tehnično ekonomske optimizacije vodovodnega sistema  smo pridobili orodje, s katerim bomo v prihodnje  vodooskrbni sistem obvladovali in nadzirali, s ciljem zagotavljanja nizkega nivoja vodnih izgub in stroškovno optimalnega obratovanja.  

IMGP0161