IMG 892F4C 43337B FEC919 CFE864 D1358D 825995

Obveščamo vas, da bo v času prihodnjih praznikov prometni režim v bližini pokopališč spremenjen.

Zaradi zelo povečanega prometa v smeri pokopališč ob dnevu spomina na mrtve bo v mestni občini Velenje občanom v torek, 31. oktobra, in v sredo, 1. novembra 2017, omogočena vožnja z brezplačnim mestnim avtobusom Lokalc tudi do pokopališča v Podkraju.

Ta dva dneva bo Lokalc med 7. in 18. uro vsakih 30 minut odpeljal z glavnega Avtobusnega postajališča Velenje na Gorico, v Šalek, do postaj na Tomšičevi cesti in pri Tržnici ter proti postajališču Rudarski dom (stari kino). V tamkajšnjem krožišču bo Lokalc obrnil ter pot nadaljeval proti železniški postaji (in ne proti mestnemu stadionu) ter po Partizanski cesti proti Podkraju. Ker bo v teh dneh promet mimo pokopališča v Podkraju potekal enosmerno, bo Lokalc pot nadaljeval čez Lokovico in po Partizanski cesti nazaj proti mestu. Ustavil bo na postajališčih pri Cvetličarni Iris ter pri Vili Bianci in se vrnil na Avtobusno postajališče Velenje.

Obiskovalci pokopališča Podkraj bodo lahko svoje avtomobile v dneh spremenjenega prometnega režima parkirali na parkirišču pred prodajalno Hofer ob Partizanski cesti. Od 30. oktobra do 1. novembra pa bo odprto tudi parkirišče pri podjetju Gorenje.

Pod pokopališčem v Škalah je urejeno parkirišče za prb. 50 vozil.

Vse voznike opozarjamo, naj upoštevajo spremenjeno prometno signalizacijo. Promet bodo usmerjali in nadzorovali policisti Policijske postaje Velenje, Medobčinsko redarstvo in člani Združenja šoferjev in avtomehanikov Velenje.

Voznike naprošamo za strpno in umirjeno vožnjo zaradi povečanega prometa v dneh od sobote do srede. Naj bodo se posebej pozorni na večje število pešcev v bližini pokopališč.