muddy water dripping

Zaradi vse prepogostih motenj v odvajanju odpadne vode v javnem kanalizacijskem sistemu, ki so posledica vnosa nedovoljenih odpadkov v javno kanalizacijo, želimo ponovno poudariti, da je kanalizacija namenjena izključno odvajanju komunalne odpadne vode.

V kanalizacijo je strogo prepovedano odlagati:

  • ostanke pripomočkov za osebno higieno – predvsem nerazgradljive čistilne robčke za osebno higieno (higienske vložke, britvice, vatirane palčke, plenice),
  • uporabljen sanitetni material,
  • kose oblačil (spodnje perilo ipd.) in čistilne krpe,
  • odpadke, nastale pri kuhanju žganja,
  • gospodinjske odpadke in ostale ostanke hrane (ostanki ozimnice, kosti, …), kolin (drobovina, perje, dlaka, …), trupla poginulih živali,
  • gradbeni material, les, plastiko, steklo, žagovino, pesek ipd.

Zaradi vse pogostejših težav na kanalizacijskem omrežju zaradi nevestnega ravnanja nekaterih uporabnikov smo se v Komunalnem podjetju Velenje odločili, da bomo v prihodnje na kritičnih območjih vršili izredne kontrolne preglede kanalizacije z namenom odkrivanja kršiteljev. Ugotovljene kršitve bomo predali v obravnavo komunalni inšpekciji, ki bo v skladu z zakonodajo kršitelje oglobila, prav tako pa bodo morali poravnati vse stroške čiščenja in odprave motenj kanalizacijskega sistema. 

Save
Uporabniške nastavitve piškotkov
Piškotke uporabljamo, da bi zagotovili najboljšo izkušnjo z našo spletno stranjo. Če piškotke onemogočite, stran morda ne bo delovala pravilno.
Sprejmi vse
Zavrni vse
Preberi več
Essential
Nujno potrebni piškotki za delovanje spletne strani. Teh piškotkov se ne da izklopiti.
Sistemski piškotek
Sprejmi
Analytics
Orodja, ki se uporabljajo za analizo podatkov za merjenje učinkovitosti spletnega mesta in za razumevanje delovanja.
Google Analytics
Sprejmi
Zavrni