Val svetlobe zmanjsana

Mesec oktober je mesec ozaveščanja o izgubi otrok, ki višek doseže 15. oktobra, na dan, ko se po vsem svetu spominjamo otrok, umrlih med nosečnostjo ali kmalu po porodu.

Da bi obeležili ta dan, bo Zavod ŽIV!M organiziral spominsko slovesnost ob obeležju za vse umrle otroke na pokopališču Podkraj pri Velenju, ki smo ga ob finančni podpori MO Velenje javnosti predstavili v mesecu maju. Na dogodku s kulturnim programom ob 16.00, bomo v spomin na umrle otroke prižgali svečke z imeni otrok.

Mestna občina Velenje bo na ta spominski dan Visto, park z razgledom, obarvala v roza in modro barvo, ki sta uradni barvi tega dne.

Toplo vabljeni vsi starši, ki ste doživeli izgubo otroka in vsi tisti, ki bi jim želeli sočutno stati ob strani.

Če se spominske slovesnosti ne morete udeležiti, povabljeni, da se pridružite ljudem po vsem svetu, ki bodo svečko v spomin na prezgodaj umrle otroke prižgali doma. Lahko jo tudi fotografirate in pošljete na FB profil Zavoda ŽIV!M. Svečke lahko naročite tudi v njihovi spletni trgovin'ci https://www.zavod-zivim.si/kategorija/spominske-svece/ ali z donacijo podprete njihovo delo na področju osveščanja ob izgubi otroka. https://www.zavod-zivim.si/sodeluj/doniraj/

Ne glede na to, kje boste svečko prižgali, se boste pridružili svetovnemu "valu svetlobe" v spomin na vse malčke, ki so za tako kratek čas razsvetlili naša življenja.

obeležje Podkraj maj23 m

Save
Uporabniške nastavitve piškotkov
Piškotke uporabljamo, da bi zagotovili najboljšo izkušnjo z našo spletno stranjo. Če piškotke onemogočite, stran morda ne bo delovala pravilno.
Sprejmi vse
Zavrni vse
Preberi več
Essential
Nujno potrebni piškotki za delovanje spletne strani. Teh piškotkov se ne da izklopiti.
Sistemski piškotek
Sprejmi
Analytics
Orodja, ki se uporabljajo za analizo podatkov za merjenje učinkovitosti spletnega mesta in za razumevanje delovanja.
Google Analytics
Sprejmi
Zavrni