Mednarodna konferenca

Mestna občina Velenje skupaj s soorganizatorji Občino Šoštanj, družbo ELES, Komunalnim podjetjem Velenje in Zavodom KSSENA organizira 2. mednarodno konferenco Pozdravljena, prihodnost – preobrazba sistemov daljinskega ogrevanja v Evropi.

Pred Šaleško dolino je izjemen izziv, kako preobraziti najstarejši in drugi največji daljinski sistem v Sloveniji, ki je 60 let predstavljal varno, cenovno ugodno ter okoljsko najboljšo rešitev za približno 40 tisoč prebivalk in prebivalcev ter gospodarstvo. Kako sistem posodobiti, ga nadgraditi, financirati in preiti v celoti na obnovljive vire energije v cenovnih, okoljskih in stabilnih okvirih, ki bodo sprejemljivi za prebivalce, bo osrednje vprašanje letošnje konference. Z nami bodo predstavniki Evropske komisije, ministrstev, bank, drugih mest in drugi strokovnjaki. Na konferenci bo predstavljen tudi Akcijski načrt preobrazbe daljinskega sistema v Šaleški dolini, ki ga je pripravilo Komunalno podjetje Velenje.

Konferenca bo potekala v sredo, 21. 9. 2022, od 10. ure dalje v Domu kulture Velenje.

Komu je konferenca namenjena:

  • predstavnikom ministrstev, predstavnikom regij in mest,
  • prebivalkam in prebivalcem Šaleške doline,
  • strokovnjakom.

Vabljeni, da se pridružite konferenci v živo ali prek spletnega prenosa.

Konferenca je mednarodna, prevajanje je zagotovljeno. S seboj imejte slušalke za telefon ali prenosni računalnik, da boste lahko spremljali konferenco v želenem jeziku.

Prijave zbiramo na: Registracija

 

Vabljeni, da se registrirate in si zagotovite mesto na konferenci. Na konferenci se bodo predstavila tudi različna podjetja s svojimi rešitvami. Urejen bo tudi prostor za energetsko pisarno, kjer bodo v času konference na voljo različni strokovnjaki, ki bodo svetovali, kako zmanjšati porabo energije in si povečati energetsko neodvisnost.

Da bomo lahko s konferenco začeli pravočasno, obiskovalce prosimo, da na konferenco pridejo med 9.00 in 9.45. Obiskovalce prosimo, da na prizorišče pridejo peš, s kolesom ali javnim prevozom. Tiste, ki se bodo na dogodek pripeljali z avtomobilom, prosimo, da parkirajo v garažni hiši Mercator in do Doma kulture Velenje pridejo peš.

PDF IKONA Vabilo
PDF IKONA Program