Vgradnja MKCN

Občine Velenje, Šoštanj in Šmartno ob Paki že od leta 2014 v svojih proračunih občanom zagotavljajo sredstva za gradnjo male komunalne čistilne naprave (MKČN). Možnost za pridobitev nepovratnih sredstev, namenjenih gradnji malih komunalnih čistilnih naprav, kot jih zahteva okoljska zakonodaja, lahko občani izkoristijo tudi v letošnjem letu.

Višina nepovratnih sredstev, ki jih lahko posameznik pridobi za izgradnjo male komunalne čistilne naprave v vseh treh občinah, znaša 1.500 evrov, kar je polovica povprečne naložbene vrednosti male komunalne čistilne naprave. Mestna občina Velenje je v ta namen v proračunu za leto 2022 zagotovila sredstva v višini 20 tisoč evrov, Občina Šoštanj 15 tisoč evrov in Občina Šmartno ob Paki 10 tisoč evrov. Upravičenci do sredstev so fizične osebe, lastniki obstoječih stanovanjskih objektov, ki so na območjih, na katerih se ne predvideva izgradnja javne kanalizacije.

Namen dodeljevanja sredstev je spodbujanje varstva okolja z zmanjševanjem onesnaženja s komunalnimi odpadnimi vodami, pospeševanje izgradnje MKČN ter urejanje odvajanja in čiščenja komunalne odpadne vode.

Uporabnike komunalnih dobrin in storitev obveščamo, da lahko v prostorih Centralne čistilne naprave Šaleške doline na Primorski cesti 8a v Šoštanju še vedno dobijo vse potrebne informacije v zvezi z izbiro in vgradnjo male komunalne čistilne naprave. Pokličite na telefonsko številko 03 898 94 09, vprašajte ali pa se dogovorite za sestanek s strokovnjakom s tega področja. Informacije najdete tudi na spletni strani Komunalnega podjetja Velenje na povezavi.

Več o javnih razpisih občin za pridobitev nepovratnih finančnih sredstev za izgradnjo MKČN:

Mestna občina Velenje bo razpis za pridobitev nepovratnih sredstev za MKČN objavila v začetku meseca maja in bo odprt do 31. 8. 2022. Sredstva se bodo razdeljevala do porabe sredstev. Upravičeni stroški so stroški za nakup male komunalne čistilne naprave ter gradbena in montažna dela, povezana z vgradnjo.

https://www.sostanj.si/objava/598530 (Občina Šoštanj)

https://smartnoobpaki.si/objava/592038 (Občina Šmartno ob Paki)

 

Save
Uporabniške nastavitve piškotkov
Piškotke uporabljamo, da bi zagotovili najboljšo izkušnjo z našo spletno stranjo. Če piškotke onemogočite, stran morda ne bo delovala pravilno.
Sprejmi vse
Zavrni vse
Preberi več
Essential
Nujno potrebni piškotki za delovanje spletne strani. Teh piškotkov se ne da izklopiti.
Sistemski piškotek
Sprejmi
Analytics
Orodja, ki se uporabljajo za analizo podatkov za merjenje učinkovitosti spletnega mesta in za razumevanje delovanja.
Google Analytics
Sprejmi
Zavrni