Upravna stavba KPV

Vzpostavili smo pisarno za svetovanje, v kateri bodo lahko uporabniki komunalnih storitev pridobili dodatne informacije glede obračuna svojih stroškov, pa tudi nasvet, kako privarčevati na račun energetske sanacije in racionalnega obnašanja pri ogrevanju. Že sedaj je v Velenju v okviru mreže ENSVET za občane na voljo brezplačno strokovno svetovanje o učinkoviti rabi energije v gospodinjstvih.

V Šaleški dolini je cena toplotne energije med najnižjimi v Sloveniji tudi zato, ker skušata lokalni skupnosti Velenje in Šoštanj, kot edini občini, breme podražitve cene v čim manjši meri prenesti na končne uporabnike – gospodinjstva, zato ceno že nekaj let subvencioniramo. Za lajšanje težav pri plačilih v Komunalnem podjetju Velenje uporabnikom omogočajo tudi obročno plačevanje položnic. Prav tako bomo v sodelovanju z Upravo Mestne občine Velenje v naslednjih dneh sklicali sestanek upravnikov večstanovanjskih stavb in tudi z njimi opravili razgovor, kako še dodatno ukrepati pri zniževanju stroškov za ogrevanje.

Zavedamo se, da je kljub občinskemu subvencioniranju cene v zadnjih mesecih dvig cen energentov povzročil velik pritisk na končne uporabnike, zato smo se odločili, da še dodatno pomagamo in vzpostavimo pisarno za svetovanje, ki bo na voljo vsem uporabnikom komunalnih storitev. Na sedežu Komunalnega podjetja Velenje (Koroška cesta 37b) bodo lahko uporabniki vsak ponedeljek, sredo in petek med 8. in 13. uro pridobili dodatne informacije glede vseh stroškov in obrazložitev postavk, ki so navedene na položnici. Prav tako bodo lahko prejeli nasvet, kako znižati strošek za toploto iz več vidikov tudi s pomočjo energetsko sanacijo. Že sedaj imamo v Velenju v okviru mreže ENSVET za občanke in občane organizirano brezplačno strokovno svetovanje o učinkoviti rabi energije v gospodinjstvih, kjer pomagajo tudi pri pridobivanju sredstev Eko sklada. Za razgovor v svetovalni pisarni se lahko naročite na telefonski številki 041 232 176 ali preko elektronskega naslova Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled..

Na spletni strani Komunalnega podjetja Velenje https://kp-velenje.si/ je na voljo portal, kjer lahko uporabniki sami spremljajo vse podatke, ki so vezani na njihovo odjemno mesto (tudi porabo za zadnjih deset let).

V Komunalnemu podjetju Velenje smo v času uradnih ur (vsak delovni dan med 7. in 15. uro) za uporabnike dosegljivi tudi na brezplačni telefonski številki 080 80 34 (izbor številka 4) in telefonski številki 03 89 61 100. Uporabniki lahko tudi pišejo na elektronski naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. ali odgovor poiščejo na spletni strani Komunalnega podjetja Velenje https://kp-velenje.si/ (Uporabniški center/Pogosta vprašanja).

Prebivalci Šaleške doline se preko Komunalnega podjetja Velenje ogrevajo s toplotno energijo iz Termoelektrarne Šoštanj. Ceno odkupa energije na pragu Termoelektrarne Šoštanj določi Agencija za energijo Republike Slovenije, ki pa se iz leta v leto, tudi zaradi vedno dražjih emisijskih kuponov, viša. Variabilni del cene toplotne energije v Velenju s subvencijo znaša v 49,55 evra/MWh, kar je najnižja cena ogrevanja v Sloveniji. Za primerjavo: variabilni del cene toplote v evrih na MWh z DDV po občinah znaša – Ptuj 165,62; Jesenice 112,42; Ljubljana 91,91; Maribor 83,27; Slovenj Gradec 67,77 in Celje 65,87.

Lokalni skupnosti skušata breme stroškov v čim manjši meri prenesti na končne uporabnike – gospodinjstva, zato subvencionirata ceno toplotne energije v višini 3,98 evra/MWh. Kar na letnem nivoju pomeni, da subvencioniramo toploto v višini 723.752 evrov, od tega je delež Mestne občine Velenje 593.365 evrov in Občine Šoštanj 130.386 evrov.

V teku je preobrazba sistema daljinskega ogrevanja Šaleške doline, ki pomeni prehod na nov sistem daljinskega ogrevanja, ki bo ekonomsko in okoljsko najbolj učinkovit ter sprejemljiv in bo popolnoma neodvisen od premoga. S prehodom na trajnostne zelene tehnologije za pripravo toplote, ki bodo predstavljale varen in neodvisen vir energije, bomo poskrbeli za zanesljivo oskrbo s toploto za več kot 40.000 prebivalcev in industrijske uporabnike, zmanjšali oziroma izničili izpuste toplogrednih plinov ter dostopne cene elektrike in ogrevanja za vse prebivalce in s tem preprečevanje oz. omejevanje energetske revščine.

Komunalno podjetje Velenje, d. o. o.

Save
Uporabniške nastavitve piškotkov
Piškotke uporabljamo, da bi zagotovili najboljšo izkušnjo z našo spletno stranjo. Če piškotke onemogočite, stran morda ne bo delovala pravilno.
Sprejmi vse
Zavrni vse
Preberi več
Essential
Nujno potrebni piškotki za delovanje spletne strani. Teh piškotkov se ne da izklopiti.
Sistemski piškotek
Sprejmi
Analytics
Orodja, ki se uporabljajo za analizo podatkov za merjenje učinkovitosti spletnega mesta in za razumevanje delovanja.
Google Analytics
Sprejmi
Zavrni