pexels photo 461077 computer

Uporabnike komunalnih dobrin in storitev pozivamo, da si poenostavijo prejemanje računov KPV na način, da na povezavi izpolnijo e-vlogo za prejemanje računa KPV v pdf. obliki na vaš e-naslov. E-račun je račun, ki ga izdajatelj računa za dobavljene komunalne dobrine in storitve izda svojemu dolžniku oziroma prejemniku računa v elektronski obliki. V tem smislu popolnoma enakovredno zamenjuje račun v papirni obliki. S prijavo na e-račun ne boste več prejemali računov v papirni obliki v poštni predal. E-računi so namenjeni vsem, ki želijo poslovati učinkoviteje, hitreje, varneje, natančneje in okolju prijazno.

Na prejemanje računa v elektronsko banko se lahko prijavite uporabniki, ki ste komitenti banke s podporo e-računov in ste istočasno uporabnik spletne banke. Prijava je možna elektronsko, preko vaše spletne banke. Za prijavo poleg osebnih podatkov potrebujete še sklicno številko računa, ki jo najdete na levi strani UPN obrazca (referenca prejemnika). Prejemanje e-računa v spletno banko uporabnikom omogoča avtomatski prevzem računov, s čimer se zmanjša možnost za napake. Prepisovanje podatkov ni več potrebno, saj sistem omogoča izvoz prejetih e-računov. Vsi podatki, potrebni za plačilo, se avtomatsko prenesejo v plačilni nalog, preostane vam le še izbira gumba, s katerim boste izvedli plačilo.

Za vse ostale informacije ali pomoč pri izpolnitvi vloge za prejemanje e-računa v pdf. obliki na e-naslov ali v spletno banko smo vam na voljo na e-naslovih Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. ali Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. ali na telefonski številki 03 896 11 00.