Usposabljanje CCN 1

V četrtek, 21. 10. 2021,  smo v Komunalnem podjetju Velenje že drugič letos izvedli usposabljanje v okviru programa za pridobitev dodatne kvalifikacije Vzdrževalec, vzdrževalka čistilnih naprav, modul 3  - Vzorčenje in osnovne analize (6 pedagoških ur). Komunalno podjetje Velenje je namreč eden od izvajalcev izobraževanja za pridobitev omenjene dodatne poklicne kvalifikacije.

Usposabljanje s področja vzorčenja in osnovnih analiz je potekalo na Centralni čistilni napravi Šaleške doline v Šoštanju (CČN). Teoretični del usposabljanja je potekal najprej v sejni sobi CČN (predavanje), praktični prikazi pa na napravah in objektih CČN in v tehnološkem laboratoriju. Namen usposabljanja je razumevanje delovanja in procesov čiščenja odpadnih voda ter pridobitev ustreznih znanj za upravljanje in vzdrževanje ključne opreme na čistilni napravi.

Na čistilni napravi kandidati izvedejo vzorčenje odpadne vode in meritve temperature, pH, raztopljenega kisika ter analize kemijske potrebe po kisiku (KPK), amonijevega dušika, nitratnega dušika s kivetnimi testi in primerjajo izmerjene rezultate s pričakovano vrednostjo. Navedejo ukrepe, kadar izmerjene vrednosti niso v okviru pričakovanih vrednosti. Prav tako kandidati pregledajo delovanja on line merilnika na čistilni napravi (npr. pH, kisikova sonda), izvedejo vzdrževanje ter primerjajo rezultat meritve on line merilnika s prenosno sondo.

Usposabljanje CCN 1a Teoretični del (predavanje) usposabljanja

Usposabljanje CCN 2   V laboratoriju CČN Šaleške doline

Usposabljanje CCN 3

Usposabljanje CCN 4  Prikaz izvedbe vzorčenja na CČN

 

Save
Uporabniške nastavitve piškotkov
Piškotke uporabljamo, da bi zagotovili najboljšo izkušnjo z našo spletno stranjo. Če piškotke onemogočite, stran morda ne bo delovala pravilno.
Sprejmi vse
Zavrni vse
Preberi več
Essential
Nujno potrebni piškotki za delovanje spletne strani. Teh piškotkov se ne da izklopiti.
Sistemski piškotek
Sprejmi
Analytics
Orodja, ki se uporabljajo za analizo podatkov za merjenje učinkovitosti spletnega mesta in za razumevanje delovanja.
Google Analytics
Sprejmi
Zavrni