20210603 081941

Centralna čistilna naprava Šaleške doline, Šoštanj, 3. 6. 2021

V prostorih CČN v Šoštanju je potekalo izobraževanje za pridobitev dodatne kvalifikacije z nazivom »Vzdrževalec/vzdrževalka čistilnih naprav«. Komunalno podjetje Velenje sodeluje v izobraževalnem programu za pridobitev dodatne kvalifikacije »Vzdrževalec/vzdrževalka čistilnih naprav«, ki ga sicer organizira in vodi Javno podjetje CČN Domžale – Kamnik, danes pa smo bili izvajalci Modula 3: Vzorčenje in osnovne analize (6 pedagoških ur).

Izobraževanje s področja vzorčenja in osnovnih analiz odpadne vode je potekalo interaktivno v obliki predavanj in praktičnih prikazov v laboratoriju, napravah ter objektih čistilne naprave. Udeleženci so spoznali pomen osnovnih analiz, ki se uporabljajo za vrednotenje delovanja čistilne naprave, in tudi samostojno izvedli izbrane meritve in analize. Predstavili smo tudi vzorčenje odpadne vode na CČN, delovanje on-line analizatorjev in postopke vzdrževanja naprav.

Dodatna kvalifikacija je namenjena vsem, ki želijo pridobiti in utrditi znanje na področju vzdrževanja čistilnih naprav. Prav tako je primerna tudi za zaposlene kot del uvajanja na delovnem mestu.

Resized 20210603 105300

O programu za pridobitev dodatne kvalifikacije »Vzdrževalec/vzdrževalka čistilnih naprav«

V 50-urnem modularnem programu za pridobitev dodatne kvalifikacije »Vzdrževalec/vzdrževalka čistilnih naprav«, udeleženci spoznavajo zakonitosti čiščenja odpadne vode v naravi, teoretične in praktične postopke čiščenja, opremo in naprave ter načine njihovega vzdrževanja. Seznanijo se z načini vzorčenja in izvajanja osnovnih analiz ter s postopki ravnanja z odpadki. Poudarek usposabljanja je na prepoznavanju neustreznega obratovanja naprav in opreme ter preventivnem vzdrževanju. Prav tako se udeleženci seznanijo s ključno dokumentacijo, načini zagotavljanja varnosti in zdravja pri delu, z varnim delom s kemikalijami ter ustreznim komuniciranjem z vsemi deležniki v procesu.

Po končanem usposabljanju bodo udeleženci razumeli delovanje in procese na čistilni napravi, znali upravljati in vzdrževati ključno opremo na čistilni napravi in pridobili potrdilo za 3. raven usposobljenosti po izobraževalnem sistemu v RS (t. i. Slovensko ogrodje kvalifikacij - SOK). Usposabljanje se zaključi z ustnim izpitom.

Resized 20210603 122831

Resized 20210603 123241

 

Save
Uporabniške nastavitve piškotkov
Piškotke uporabljamo, da bi zagotovili najboljšo izkušnjo z našo spletno stranjo. Če piškotke onemogočite, stran morda ne bo delovala pravilno.
Sprejmi vse
Zavrni vse
Preberi več
Essential
Nujno potrebni piškotki za delovanje spletne strani. Teh piškotkov se ne da izklopiti.
Sistemski piškotek
Sprejmi
Analytics
Orodja, ki se uporabljajo za analizo podatkov za merjenje učinkovitosti spletnega mesta in za razumevanje delovanja.
Google Analytics
Sprejmi
Zavrni