pexels photo 861414

V letošnjem letu so se v okviru zagotavljanja ustrezne oskrbe s pitno vodo zaključila pomembna obnovitvena dela na vodovodu v Vinski Gori na območju mestne občine Velenje ter v Topolšici v občini Šoštanj.

V Vinski Gori se je v sklopu izvedbe projekta »Vodovodni sistem Vinska Gora II. faza, odsek 4« izvedel še zadnji odsek omenjenega projekta. Dovod v vodohran RZ Vinska Gora 1 smo morali povečati, saj v poletnih mesecih ni bilo zadostne akumulacije pitne vode in jo je bilo potrebno zaradi tega dovažati z gasilskimi cisternami. V sklopu obnove se je obnovila primarna vodovodna cev PVC DN 90 iz leta 1995 z duktilnimi cevmi ustreznejšega premera DN 150. Te sedaj zagotavljajo zadosten transport pitne vode na območje Vinske Gore in posledično tudi ustrezno oskrbo s pitno vodo.

Sočasno se je obnovil tudi sekundarni vodovod PE DN 50 iz leta 1972, ki se je nadomestil s cevmi PE 100 RC, premera DN 63. Obnovljeni vodovod poteka po novi trasi, tako primarni kot sekundarni vodovod pa sta zgrajena v dolžini približno 530 m.

Slika1

V Topolšici sta se v letu 2021 obnovila dva odseka. Pod črpališčem ČR Topolšica 2 se je z duktilnimi cevmi obnovil primarni vodovod AC-C DN 125 iz leta 1964 v dolžini 90 m, vzporedno z njim pa se je zgradil tudi vodovod PE 100 RC DN 63 v dolžini 150 m, ki omogoča vzpostavitev rezervnega napajanja v primeru, da bi prišlo do izpada obratovanja vodarne v Topolšici. V neposredni bližini centra za zdravljenje živali, prav tako v Topolšici, se je letos obnovil še en odsek (PVC DN 140 iz leta 1984 in AC-C DN 125 iz leta 1964) v dolžini približno 100 m, kjer so se z metodo uvlačenja vgradile cevi PE 100 RC DN 125. Z zadnjima omenjenima investicijama je občina Šoštanj prva v Šaleški dolini, v kateri so se v celoti iz uporabe izločile azbestno cementne cevi.

Slika2     Slika3

 

Save
Uporabniške nastavitve piškotkov
Piškotke uporabljamo, da bi zagotovili najboljšo izkušnjo z našo spletno stranjo. Če piškotke onemogočite, stran morda ne bo delovala pravilno.
Sprejmi vse
Zavrni vse
Preberi več
Essential
Nujno potrebni piškotki za delovanje spletne strani. Teh piškotkov se ne da izklopiti.
Sistemski piškotek
Sprejmi
Analytics
Orodja, ki se uporabljajo za analizo podatkov za merjenje učinkovitosti spletnega mesta in za razumevanje delovanja.
Google Analytics
Sprejmi
Zavrni