INOVATORJI SŠGZ

Velenje, 10. septembra 2020

V prostorih Vile Bianca so se včeraj zbrali predstavniki lokalnih skupnosti, podjetniki in inovatorji, ki delujejo na območju Savinjsko-šaleške gospodarske zbornice. Potekala je namreč podelitev priznanj za najboljše inovacije SAŠA regije 2020.

GZS nadaljuje s projektom zbiranja in ocenjevanja inovacij v SAŠA regiji, katerega cilj je uveljavljanje inovacijske dejavnosti kot gibala trajnostnega razvoja gospodarstva in pospeševanja podjetništva. Letošnja podelitev priznanj je 21. zapored, prva priznanja so bila podeljena za leto 1999.

Ravno inovatorji in inovacije so tisti segment, ki peljejo naša podjetja v korak s časom in bistveno pripomorejo, da so konkurenčna podjetjem širom po svetu, zato je njihov pomen še toliko večji. Tudi letos se je Komunalno podjetje Velenje prijavilo na razpis SŠGZ, in sicer s procesno inovacijo »Nov pristop k pripravi pitne vode«, ki je v celoti produkt lastnega znanja in izkušenj. Za inovacijo smo prejeli bronasto priznanje, na kar smo lahko ponosni. Hkrati iskreno čestitamo inovacijski ekipi - sodelavcem Nataši Uranjek, Primožu Rošerju, Bernardi Stropnik, Petri Stropnik, Gregorju Hribarju in Dušanu Travnšku.

  • Kratek opis inovacije

Po vzgledu naprednih sistemov oskrbe s pitno vodo smo uvedli znižanje koncentracije prostega klora (Cl2) na najnižjo vrednost, ki še zagotavlja varno vodooskrbo. Uvedli smo novo metodo za določevanje mikroorganizmov Bactiquant (BQ), ki nam je omogočila hitro pridobivanje rezultatov o stanju sistema in s tem omogočila proaktivni pristop pri monitoringu. Postopek zniževanja Cl2 na sistemu, po korakih za 0,05 mg/L, smo izvajali postopoma ter ob tem izvajali meritve na 22 odvzemnih mestih. Končno točko smo dosegli ob doziranju 0,08 mg/L Cl2 v sistem in stanja, ko je bilo na večini od 22 vzorčnih mest zaznati le še sled Cl2.

Bronasto priznanje GZS za inovacijo KPV 10.9.2020

Save
Uporabniške nastavitve piškotkov
Piškotke uporabljamo, da bi zagotovili najboljšo izkušnjo z našo spletno stranjo. Če piškotke onemogočite, stran morda ne bo delovala pravilno.
Sprejmi vse
Zavrni vse
Preberi več
Essential
Nujno potrebni piškotki za delovanje spletne strani. Teh piškotkov se ne da izklopiti.
Sistemski piškotek
Sprejmi
Analytics
Orodja, ki se uporabljajo za analizo podatkov za merjenje učinkovitosti spletnega mesta in za razumevanje delovanja.
Google Analytics
Sprejmi
Zavrni