UREDITE VSE PREK SPLETA - naročilo abonmajev in dovolilnic v modrih conah

Aplikacija E-naročanje modrih con  - Uporabniki modrih con lahko pridobite letne parkirne abonmaje, dovolilnice in parkirne karte elektronsko, sami, hitro in enostavno, s klikom na gumb, kar od doma. Glede na nakup karte, dovolilnice ali abonmaja izberite eno izmed spodnje povezave:

eFormicon Vloga za izdajo parkirnega abonmaja in dovolilnice

eFormicon Vloga za izdajo parkirne karte

Pogoj za izvedbo E-naročanja modrih con je, da je uporabnik prejemnik e-računa kot PDF oblika. Prijavo na e-račun kot PDF oblika izvedete v sklopu vloge za izdajo parkirnega abonmaja, dovolilnice ali parkirne karte.

Na spletni strani Komunalnega podjetja Velenje, d. o. o., www.kp-velenje.si / Uporabniški center / Vloge in obrazci / Modre cone, so objavljene vloge za pridobitev letnih parkirnih abonmajev, dovolilnic in parkirnih kart.

Opis storitveVeljavnost na območju

Abonma I

v posamezni coni A, B, C, D, E, G, H

Abonma II

v posamezni coni A, B, C, D, E, G, H

Letna karta MC

v vseh conah A, B, C, D, E, G, H

Mesečna karta MC

v vseh conah A, B, C, D, E, G, H

Letna karta GH

GH Gorica, GH Mercator, GH Avtobusna postaja - I. etaža

Mesečna karta GH

GH Gorica, GH Mercator, GH Avtobusna postaja - I. etaža

Tedenska karta GH

GH Gorica, GH Mercator, GH Avtobusna postaja - I. etaža

Letna zlata karta

v vseh garažnih hišah oz. v I. etaži GH Avtobusna postaja in modrih conah

Mesečna zlata karta

v vseh garažnih hišah oz. v I. etaži GH Avtobusna postaja in modrih conah

Dovolilnica za GH Gorica

srednja in spodnja etaža GH Gorica

Mesečna karta GH Avtobusna postaja II. etaža

GH Avtobusna postaja - II. etaža

Tedenska karta GH Avtobusna postaja II. etaža

GH Avtobusna postaja - II. etaža

Letna karta GH Avtobusna postaja III. etaža

GH Avtobusna postaja – III. etaža

Mesečna karta motorna kolesa

srednja in spodnja etaža GH Gorica, II. etaža GH Avtobusna postaja

Polletna karta motorna kolesa

srednja in spodnja etaža GH Gorica, II. etaža Avtobusna postaja

Letna karta motorna kolesa

srednja in spodnja etaža GH Gorica, II. etaža GH Avtobusna postaja

ČIP duplikat

GH Gorica

Zamenjava abonmaja

v posamezni coni A, B, C, D, E, G, H

ČIP GH Avtobusna postaja (prvi in vsaka zamenjava)

GH Avtobusna postaja, II. in III. etaža

linkIcon Vloge in obrazci / Modre cone

Predstavitev modrih con 2022

 

Stanovalci znotraj območja določene modre cone lahko parkirajo z abonmaji, ki se glasijo na registrsko številko avtomobila. Stanovalci so upravičeni do največ dveh abonmajev, prvi abonma stane 12 evrov, drugi pa 45 evrov. Abonma velja le v eni coni in se zanj plača letni pavšal, ki se med letom ne spreminja.

Tudi v naselju Gorica so stanovalci upravičeni do največ dveh abonmajev na posamezno stanovanje za parkiranje v modri coni, vendar se lahko namesto prvega abonmaja za parkiranje v modri coni odločijo za dovolilnico za parkiranje v srednji (druga) in spodnji (tretja) etaži garažne hiše Gorica. Dovolilnica se glasi na izbrano registrsko številko avtomobila in velja samo za garažno hišo Gorica. Za dovolilnico se določi pavšal, ki se med letom ne spreminja. V primeru zamenjave abonmaja za dovolilnico se upošteva že plačan pavšal za abonma.

Cena letnih parkirnih kart za garažne hiše ter modre cone in zlatih parkirnih kart se določijo za koledarsko leto, na dan nakupa se obračuna sorazmerni delež do konca koledarskega leta. Cena mesečne karte velja za en koledarski mesec. Nobena od navedenih kart ali abonmajev imetniku ne zagotavlja prostega parkirnega prostora.

Nakup drugih kart, tedenskih, letnih in mesečnih, se ne veže na registrske številke vozila in se lahko kupijo v pisarni modrih con na sedežu Komunalnega podjetja Velenje.

Sicer pa za vse ostale, ki niso stanovalci na območju modrih con in nimajo abonmajev, velja v modrih conah režim plačila parkirnine

 • neposredno na parkomatih,
 • preko mobilne aplikacije EasyPark,
 • preko poslanega SMS-a,
 • z nakupom tedenskih, mesečnih in letnih kart v prosti prodaji; uporabnikom omogočamo plačilo letnih parkirnih kart tudi na obroke.

Občanke in občani, uporabniki modrih con in garažnih hiš, lahko vso potrebno dokumentacijo glede parkiranja urejajo na sedežu Komunalnega podjetja Velenje, Koroška cesta 37b, pisarna Modre cone.

Za več informacij smo dosegljivi na:

 • telefonski številki 03 896 18 72,
 • telefonski številki 080 80 34 / 3  ali
 • elektronski naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled..

V vseh modrih conah je trenutno 2.252 parkirnih mest, ki jih pokrivamo z 28 parkomati. V garažnih hišah je na voljo 1.351 parkirnih mest, nameščenih je pet parkomatov in zapornice.

V modrih conah je možno plačati parkirnino

 • na parkomatih s kovanci,
 • z nakupom parkirnih kart,
 • s pomočjo mobilnih telefonov preko SMS-sporočil ali
 • preko mobilne aplikacije EasyPark.

euroIcon2Ceniki parkirnih kart za modre cone

Uporabniki motornih koles lahko poleg letne karte za garažno hišo Gorica kupijo tudi polletno in mesečno karto za motorna kolesa v garažni hiši Gorica.

Uporabniki garažnih hiš Zdravstveni dom, Mercator in Avtobusna postaja lahko poleg plačila na parkomatih ali nakupom parkirnih kart od februarja 2018 parkiranje plačujejo tudi preko

 • SMS-sporočil
  • pošlji območno kodo (presledek) svojo registrsko tablico na 031 20 90 20
   • primer: 765 presledek TABLICA
    • parkiranje se začne, ko prejmeš SMS potrdilo
 • brezplačne mobilne aplikacije EasyPark
  • prenesi in namesti aplikacijo easypark.si/sl
   • primer aplikacije na zaslonu telefona

Plačilo parkirnine s pomočjo mobilnih telefonov v garažni hiši Gorica zaradi ureditve z zapornicami ni možno.

Aplikacija je dostopna za naprave, ki delujejo na platformah Android in iOS, na voljo pa je v slovenskem, italijanskem, angleškem in nemškem jeziku, in je zato uporabna tudi za tujce, ki bi želeli plačati parkirnino brez zamudnega tiskanja parkirnega listka na parkomatu.

Kako aplikacija deluje, si lahko pogledate v predstavitvi EasyPark na Youtube na povezavi. Podrobnejša navodila, splošni pogoji in politika zasebnosti za uporabnika so dostopni na spletni strani EasyPark na povezavi

Navodila za easypark in sms plačilo parkirnine. Storitev za stranke easypark.si 058888023

Na dodatna vprašanja vam bodo odgovorili v Centru za pomoč uporabnikom na telefonski številki 05 88 88 023, in sicer vsak dan od 8. do 12. ure in od 13. do 17. ure. Lahko jim tudi pišete na elektronski naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. .

Zadnje novice Modre cone

ponedeljek, september 05, 2022 22

GH Gorica iz zraka Nas cas

Uporabnike garažne hiše v poslovno stanovanjskem objektu Gorica obveščamo, da bo v soboto 17. 9. 2022 in v nedeljo 18. 9. 2022 potekalo redno čiščenje III. etaže garažne hiše.

V soboto, 17. septembra in v nedeljo, 18. septembra 2022, od 7. ure dalje bomo čistili III. etažo, zato avtomobile takrat parkirajte v I. in II. etaži. V I. etaži naj bodo parkirani avtomobili najemnikov stanovanj v stanovanjskem objektu Gorica, ki imajo k stanovanju pripadajoča parkirna mesta, ostali uporabniki parkirajte avtomobile v II. etaži.

Ker želimo, da je čiščenje izvedeno temeljito, prosimo vse uporabnike, da dosledno upoštevajo navodila za parkiranje v teh dneh.

Zahvaljujemo se za razumevanje.

petek, julij 01, 2022 479

Parkomat 1

Sporočilo za javnost MO Velenje

V vseh modrih conah omogočamo brezplačno parkiranje najmanj 30 minut. Na pobudo svetov krajevnih skupnosti Staro Velenje in Konovo s 1. julijem 2022 uvajamo dve novi modri coni G in H. S 1. januarjem 2023 znižujemo ceno letne parkirne karte za parkiranje v garažnih hišah na 200 evrov in mesečne na 20 evrov, saj želimo spodbuditi parkiranje v garažnih hišah. Tudi s temi ukrepi želimo zmanjšati število avtomobilov v središču mesta in spodbujati trajnostno mobilnost.

ponedeljek, december 20, 2021 1167

OGLAS ModreCone VTV 1920x1080px PLAY

Aplikacija E-naročanje modrih con - Uporabniki modrih con lahko pridobite letne parkirne abonmaje, dovolilnice in parkirne karte elektronsko, sami, hitro in enostavno, s klikom na gumb, kar od doma. Glede na nakup karte, dovolilnice ali abonmaja izberite eno izmed spodnjih povezav:

Vloga za izdajo parkirnega abonmaja in dovolilnice:
https://www.kp-velenje.si/.../vloga-za-izdajo-parkirnega...

Vloga za izdajo parkirne karte:
https://www.kp-velenje.si/.../vloga-za-izdajo-parkirne-karte

Pogoj za izvedbo E-naročanja modrih con je, da je uporabnik prejemnik e-računa kot PDF oblika. Prijavo na e-račun kot PDF oblika izvedete v sklopu vloge za izdajo parkirnega abonmaja, dovolilnice ali parkirne karte.

Save
Uporabniške nastavitve piškotkov
Piškotke uporabljamo, da bi zagotovili najboljšo izkušnjo z našo spletno stranjo. Če piškotke onemogočite, stran morda ne bo delovala pravilno.
Sprejmi vse
Zavrni vse
Preberi več
Essential
Nujno potrebni piškotki za delovanje spletne strani. Teh piškotkov se ne da izklopiti.
Sistemski piškotek
Sprejmi
Analytics
Orodja, ki se uporabljajo za analizo podatkov za merjenje učinkovitosti spletnega mesta in za razumevanje delovanja.
Google Analytics
Sprejmi
Zavrni