V vseh modrih conah je trenutno 2.252 parkirnih mest, ki jih pokrivamo z 28 parkomati. V garažnih hišah je na voljo 1.351 parkirnih mest, nameščenih je pet parkomatov in zapornice.

V modrih conah je možno plačati parkirnino

 • na parkomatih s kovanci,
 • z nakupom parkirnih kart,
 • s pomočjo mobilnih telefonov preko SMS-sporočil ali
 • preko mobilne aplikacije EasyPark.

euroIcon2Ceniki parkirnih kart za modre cone

Uporabniki motornih koles lahko poleg letne karte za garažno hišo Gorica kupijo tudi polletno in mesečno karto za motorna kolesa v garažni hiši Gorica.

Uporabniki garažnih hiš Zdravstveni dom, Mercator in Avtobusna postaja lahko poleg plačila na parkomatih ali nakupom parkirnih kart od februarja 2018 parkiranje plačujejo tudi preko

 • SMS-sporočil
  • pošlji območno kodo (presledek) svojo registrsko tablico na 031 20 90 20
   • primer: 765 presledek TABLICA
    • parkiranje se začne, ko prejmeš SMS potrdilo
 • brezplačne mobilne aplikacije EasyPark
  • prenesi in namesti aplikacijo easypark.si/sl
   • primer aplikacije na zaslonu telefona

Plačilo parkirnine s pomočjo mobilnih telefonov v garažni hiši Gorica zaradi ureditve z zapornicami ni možno.

Aplikacija je dostopna za naprave, ki delujejo na platformah Android in iOS, na voljo pa je v slovenskem, italijanskem, angleškem in nemškem jeziku, in je zato uporabna tudi za tujce, ki bi želeli plačati parkirnino brez zamudnega tiskanja parkirnega listka na parkomatu.

Kako aplikacija deluje, si lahko pogledate v predstavitvi EasyPark na Youtube na povezavi. Podrobnejša navodila, splošni pogoji in politika zasebnosti za uporabnika so dostopni na spletni strani EasyPark na povezavi

Navodila za easypark in sms plačilo parkirnine. Storitev za stranke easypark.si 058888023

Na dodatna vprašanja vam bodo odgovorili v Centru za pomoč uporabnikom na telefonski številki 05 88 88 023, in sicer vsak dan od 8. do 12. ure in od 13. do 17. ure. Lahko jim tudi pišete na elektronski naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. .

Zadnje novice Modre cone

ponedeljek, december 20, 2021 928

OGLAS ModreCone VTV 1920x1080px PLAY

Aplikacija E-naročanje modrih con - Uporabniki modrih con lahko pridobite letne parkirne abonmaje, dovolilnice in parkirne karte elektronsko, sami, hitro in enostavno, s klikom na gumb, kar od doma. Glede na nakup karte, dovolilnice ali abonmaja izberite eno izmed spodnjih povezav:

Vloga za izdajo parkirnega abonmaja in dovolilnice:
https://www.kp-velenje.si/.../vloga-za-izdajo-parkirnega...

Vloga za izdajo parkirne karte:
https://www.kp-velenje.si/.../vloga-za-izdajo-parkirne-karte

Pogoj za izvedbo E-naročanja modrih con je, da je uporabnik prejemnik e-računa kot PDF oblika. Prijavo na e-račun kot PDF oblika izvedete v sklopu vloge za izdajo parkirnega abonmaja, dovolilnice ali parkirne karte.

torek, julij 06, 2021 758

Parkomat 1

Svetnice in svetniki so na junijski seji sveta po skrajšanem postopku sprejeli Predlog Odloka o spremembah in dopolnitvah Odloka o ureditvi cestnega prometa in varstvu prometnih površin posebnega pomena v Mestni občini Velenje. Ponovno se v modro cono B uvršča parkirišče za stavbo C Šolskega centra Velenje (od Tomšičeve ceste do zapornice pri Glasbeni šoli Velenje) in parkirišče pri pumptracku. To parkirišče doslej ni bilo razglašeno kot parkirišča posebnega pomena in parkiranje ni bilo plačljivo, zato je pogosto prihajalo do nereda pri parkiranju, kar ovira cestni promet in zmanjšuje varnost udeležencev v prometu. Ta parkirišča bodo plačljiva od 1. 9. dalje, in sicer v modri coni od ponedeljka do petka med 7.30 in 15.30. Do 30 minut bo parkiranje brezplačno.

ponedeljek, januar 04, 2021 2313

OGLAS ModreCone VTV 1920x1080px PLAY

Na spletnih straneh Komunalnega podjetja Velenje je na povezavi objavljena nova aplikacija E-naročanje modrih con, kjer lahko uporabniki za leto 2021 elektronsko pridobijo letne parkirne abonmaje, dovolilnice in parkirne karte. Na ta način je omogočeno lažje, hitrejše in enostavnejše urejanje nujne dokumentacije. Pogoj za izvedbo e-naročanja modrih con je, da je uporabnik prejemnik e-računa v PDF obliki.

Letne parkirne abonmaje za leto 2021 bo možno zamenjati v mesecu januarju (v prvem tednu januarja za cone A, B in E, v drugem tednu januarja za cono C in v tretjem tednu januarja za cono D), letos prvič preko e-naročanja.

Stanovalci območja določene modre cone lahko parkirajo z abonmaji, ki se glasijo na registrsko številko avtomobila. Stanovalci so upravičeni do največ dveh abonmajev, prvi abonma stane 12 evrov, drugi pa 45 evrov. Abonma velja le v eni coni in se zanj plača letni pavšal, ki se med letom ne spreminja.

Save
Uporabniške nastavitve piškotkov
Piškotke uporabljamo, da bi zagotovili najboljšo izkušnjo z našo spletno stranjo. Če piškotke onemogočite, stran morda ne bo delovala pravilno.
Sprejmi vse
Zavrni vse
Preberi več
Essential
Nujno potrebni piškotki za delovanje spletne strani. Teh piškotkov se ne da izklopiti.
Sistemski piškotek
Sprejmi
Analytics
Orodja, ki se uporabljajo za analizo podatkov za merjenje učinkovitosti spletnega mesta in za razumevanje delovanja.
Google Analytics
Sprejmi
Zavrni