V vseh modrih conah je trenutno 3.017 parkirnih mest, ki jih pokrivamo z 31 parkomati in 3 blagajnami. V garažnih hišah je na voljo 1.353 parkirnih mest, nameščenih je 5 parkomatov in zapornice.

V modrih conah je možno plačati parkirnino

 • na parkomatih s kovanci,
 • z nakupom parkirnih kart,
 • s pomočjo mobilnih telefonov preko SMS-sporočil ali
 • preko mobilne aplikacije EasyPark.

euroIcon2Ceniki parkirnih kart za modre cone

Uporabniki motornih koles lahko poleg letne karte za garažno hišo Gorica kupijo tudi polletno in mesečno karto za motorna kolesa v garažni hiši Gorica.

Uporabniki garažnih hiš Zdravstveni dom, Mercator in Avtobusna postaja lahko poleg plačila na parkomatih ali nakupom parkirnih kart od februarja 2018 parkiranje plačujejo tudi preko

 • SMS-sporočil
  • pošlji območno kodo (presledek) svojo registrsko tablico na 031 20 90 20
   • primer: 765 presledek TABLICA
    • parkiranje se začne, ko prejmeš SMS potrdilo
 • brezplačne mobilne aplikacije EasyPark
  • prenesi in namesti aplikacijo easypark.si/sl
   • primer aplikacije na zaslonu telefona

Plačilo parkirnine s pomočjo mobilnih telefonov v garažni hiši Gorica zaradi ureditve z zapornicami ni možno.

Aplikacija je dostopna za naprave, ki delujejo na platformah Android in iOS, na voljo pa je v slovenskem, italijanskem, angleškem in nemškem jeziku, in je zato uporabna tudi za tujce, ki bi želeli plačati parkirnino brez zamudnega tiskanja parkirnega listka na parkomatu.

Kako aplikacija deluje, si lahko pogledate v predstavitvi EasyPark na Youtube na povezavi. Podrobnejša navodila, splošni pogoji in politika zasebnosti za uporabnika so dostopni na spletni strani EasyPark na povezavi

Navodila za easypark in sms plačilo parkirnine. Storitev za stranke easypark.si 058888023

Na dodatna vprašanja vam bodo odgovorili v Centru za pomoč uporabnikom na telefonski številki 05 88 88 023, in sicer vsak dan od 8. do 12. ure in od 13. do 17. ure. Lahko jim tudi pišete na elektronski naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. .

Zadnje novice Modre cone

petek, maj 26, 2023 203

GH Gorica iz zraka Nas cas

GARAŽNI PROSTORI V POSLOVNO STANOVANJSKEM OBJEKTU GORICA

Uporabnike garažne hiše v poslovno stanovanjskem objektu Gorica obveščamo, da se v ponedeljek, 5. junija 2023, začne redno letno čiščenje garažnih prostorov.

S čiščenjem bomo začeli v ponedeljek, 5. junija 2023, ob 7. uri, v I. etaži garažne hiše, zato prosimo uporabnike, da svoje avtomobile tega dne parkirajo v II. in III. etaži.

V torek, 6. junija 2023, od 7. ure dalje bomo čistili II. etažo, avtomobili naj bodo takrat parkirani v I. in III. etaži. V I. etaži naj bodo parkirani avtomobili najemnikov stanovanj v stanovanjskem objektu Gorica, ki imajo k stanovanju pripadajoča parkirna mesta, ostali uporabniki parkirajte avtomobile v III. etaži.

V sredo, 7. junija 2023, od 7. ure dalje bomo čistili III. etažo, zato avtomobile takrat parkirajte v I. in II. etaži. V I. etaži naj bodo parkirani avtomobili najemnikov stanovanj v stanovanjskem objektu Gorica, ki imajo k stanovanju pripadajoča parkirna mesta, ostali uporabniki parkirajte avtomobile v II. etaži.

ponedeljek, september 05, 2022 213

GH Gorica iz zraka Nas cas

Uporabnike garažne hiše v poslovno stanovanjskem objektu Gorica obveščamo, da bo v soboto 17. 9. 2022 in v nedeljo 18. 9. 2022 potekalo redno čiščenje III. etaže garažne hiše.

V soboto, 17. septembra in v nedeljo, 18. septembra 2022, od 7. ure dalje bomo čistili III. etažo, zato avtomobile takrat parkirajte v I. in II. etaži. V I. etaži naj bodo parkirani avtomobili najemnikov stanovanj v stanovanjskem objektu Gorica, ki imajo k stanovanju pripadajoča parkirna mesta, ostali uporabniki parkirajte avtomobile v II. etaži.

Ker želimo, da je čiščenje izvedeno temeljito, prosimo vse uporabnike, da dosledno upoštevajo navodila za parkiranje v teh dneh.

Zahvaljujemo se za razumevanje.

petek, julij 01, 2022 1036

Parkomat 1

Sporočilo za javnost MO Velenje

V vseh modrih conah omogočamo brezplačno parkiranje najmanj 30 minut. Na pobudo svetov krajevnih skupnosti Staro Velenje in Konovo s 1. julijem 2022 uvajamo dve novi modri coni G in H. S 1. januarjem 2023 znižujemo ceno letne parkirne karte za parkiranje v garažnih hišah na 200 evrov in mesečne na 20 evrov, saj želimo spodbuditi parkiranje v garažnih hišah. Tudi s temi ukrepi želimo zmanjšati število avtomobilov v središču mesta in spodbujati trajnostno mobilnost.

Save
Uporabniške nastavitve piškotkov
Piškotke uporabljamo, da bi zagotovili najboljšo izkušnjo z našo spletno stranjo. Če piškotke onemogočite, stran morda ne bo delovala pravilno.
Sprejmi vse
Zavrni vse
Preberi več
Essential
Nujno potrebni piškotki za delovanje spletne strani. Teh piškotkov se ne da izklopiti.
Sistemski piškotek
Sprejmi
Analytics
Orodja, ki se uporabljajo za analizo podatkov za merjenje učinkovitosti spletnega mesta in za razumevanje delovanja.
Google Analytics
Sprejmi
Zavrni