V upravljanju imamo tudi 4 polnilne naprave za polnjenje električnih vozil.

Uporaba štirih električnih polnilnic je po novem plačljiva

Dopolnitev odloka o ureditvi prometa v Mestni občini Velenje za električne polnilnice prinaša nekaj novosti. Po novem sta električni polnilnici, ki stojita za stavbo Mestne občine Velenje, namenjeni izključno parkiranju in polnjenju vozil za potrebe občine, električni polnilnici v garažni hiši Mercator pa sta namenjeni parkiranju in polnjenju električnih vozil občanov in drugih obiskovalcev. Plačljivo parkiranje s polnjenjem na polnilnicah tipa AC znaša 0,39 evra na kWh, tipa DC pa 0,49 evra na kWh in velja od 12. aprila 2023 dalje. Pristojbina za enkratno polnjenje znaša 1 evro z DDV, 0,03 evra na minuto pa znaša dodatek k ceni polnjenja nad 60 minut. Z električnimi polnilnicami, ki so v lasti občine, upravlja Komunalno podjetje Velenje.

Zaradi povišanja stroškov električne energije v preteklem letu in porasta električnih vozil v prometu, ki se polnijo na teh parkirnih mestih, občini oziroma upravljavcu nastajajo vedno večji stroški. Da bi ravnali čim bolj gospodarno in ekonomično, brezplačno parkiranje in polnjenje električnih vozil ukinjamo in nadomeščamo s pobiranjem parkirnine s polnjenjem po ceniku, ki je primerljiv z ostalimi tržnimi ponudniki tovrstnih storitev. Dodatno pojasnjujemo, da je možnost brezplačnega polnjenja na parkiriščih in električnih polnilnih točkah Mestne občine Velenje neenakopravno vplivala na ponudnike električnih polnilnic in uporabnike, saj se s polnjenjem električnih vozil kot pridobitno dejavnostjo ukvarja vedno več gospodarskih subjektov. Tako je brezplačno polnjenje na parkiriščih in električnih polnilnih točkah občine ustvarjalo nelojalno konkurenco.

Zavedamo se, da je uvedba plačljivih storitev za uporabnike vedno skrajno nepriljubljen ukrep in naš namen nikakor ni slabšanje gospodarskih in socialnih pogojev naših uporabnikov.

Zadnje novice Modre cone

petek, maj 26, 2023 203

GH Gorica iz zraka Nas cas

GARAŽNI PROSTORI V POSLOVNO STANOVANJSKEM OBJEKTU GORICA

Uporabnike garažne hiše v poslovno stanovanjskem objektu Gorica obveščamo, da se v ponedeljek, 5. junija 2023, začne redno letno čiščenje garažnih prostorov.

S čiščenjem bomo začeli v ponedeljek, 5. junija 2023, ob 7. uri, v I. etaži garažne hiše, zato prosimo uporabnike, da svoje avtomobile tega dne parkirajo v II. in III. etaži.

V torek, 6. junija 2023, od 7. ure dalje bomo čistili II. etažo, avtomobili naj bodo takrat parkirani v I. in III. etaži. V I. etaži naj bodo parkirani avtomobili najemnikov stanovanj v stanovanjskem objektu Gorica, ki imajo k stanovanju pripadajoča parkirna mesta, ostali uporabniki parkirajte avtomobile v III. etaži.

V sredo, 7. junija 2023, od 7. ure dalje bomo čistili III. etažo, zato avtomobile takrat parkirajte v I. in II. etaži. V I. etaži naj bodo parkirani avtomobili najemnikov stanovanj v stanovanjskem objektu Gorica, ki imajo k stanovanju pripadajoča parkirna mesta, ostali uporabniki parkirajte avtomobile v II. etaži.

ponedeljek, september 05, 2022 213

GH Gorica iz zraka Nas cas

Uporabnike garažne hiše v poslovno stanovanjskem objektu Gorica obveščamo, da bo v soboto 17. 9. 2022 in v nedeljo 18. 9. 2022 potekalo redno čiščenje III. etaže garažne hiše.

V soboto, 17. septembra in v nedeljo, 18. septembra 2022, od 7. ure dalje bomo čistili III. etažo, zato avtomobile takrat parkirajte v I. in II. etaži. V I. etaži naj bodo parkirani avtomobili najemnikov stanovanj v stanovanjskem objektu Gorica, ki imajo k stanovanju pripadajoča parkirna mesta, ostali uporabniki parkirajte avtomobile v II. etaži.

Ker želimo, da je čiščenje izvedeno temeljito, prosimo vse uporabnike, da dosledno upoštevajo navodila za parkiranje v teh dneh.

Zahvaljujemo se za razumevanje.

petek, julij 01, 2022 1036

Parkomat 1

Sporočilo za javnost MO Velenje

V vseh modrih conah omogočamo brezplačno parkiranje najmanj 30 minut. Na pobudo svetov krajevnih skupnosti Staro Velenje in Konovo s 1. julijem 2022 uvajamo dve novi modri coni G in H. S 1. januarjem 2023 znižujemo ceno letne parkirne karte za parkiranje v garažnih hišah na 200 evrov in mesečne na 20 evrov, saj želimo spodbuditi parkiranje v garažnih hišah. Tudi s temi ukrepi želimo zmanjšati število avtomobilov v središču mesta in spodbujati trajnostno mobilnost.

Save
Uporabniške nastavitve piškotkov
Piškotke uporabljamo, da bi zagotovili najboljšo izkušnjo z našo spletno stranjo. Če piškotke onemogočite, stran morda ne bo delovala pravilno.
Sprejmi vse
Zavrni vse
Preberi več
Essential
Nujno potrebni piškotki za delovanje spletne strani. Teh piškotkov se ne da izklopiti.
Sistemski piškotek
Sprejmi
Analytics
Orodja, ki se uporabljajo za analizo podatkov za merjenje učinkovitosti spletnega mesta in za razumevanje delovanja.
Google Analytics
Sprejmi
Zavrni