Na območju Velenja imamo v upravljanju 4 garažne hiše, in sicer:

  • garažna hiša Zdravstveni dom - v pokritem delu je kapaciteta 72 parkirnih mest;
  • garažna hiša Mercator - kapaciteta 314 parkirnih mest;
  • garažna hiša Avtobusna postaja - kapaciteta 305 parkirnih mest v treh etažah;
  • garažna hiša Gorica - kapaciteta 660 parkirnih mest v treh etažah.

Cena parkiranja ene ure v garažni hiši Zdravstveni dom znaša 0,60 €, v ostalih treh pa 0,30 €. Plačilo je obvezno 24 ur vse dni v letu.

Uporabnikom so na voljo mesečne in letne parkirne karte za vse garažne hiše. Za zadnje tri garažne hiše pa tudi tedenska.

V garažni hiši Zdravstveni dom je postavljen en parkomat, v garažni hiši Mercator sta postavljena 2 parkomata, v garažni hiši Avtobusna postaja je postavljen en parkomat. V garažni hiši Gorica je vstop mogoč preko zapornic s čip kartico ali plačilnim listkom.

V garažnih hišah Mercator in Avtobusna postaja je možno parkirati za 3,00 € do konca dneva (do 24.00 ure). V garažni hiši Mercator je v pritličju območje kratkotrajnega parkiranja, kar pomeni, da mora voznik obvezno označiti čas prihoda na vidnem mestu v vozilu. Parkiranje je dovoljeno do 2 uri. Po izteku dovoljenega časa mora voznik vozilo odpeljati. V kletni etaži je parkiranje plačljivo kot v vseh ostalih garažnih hišah.   

Garažna hiša Avtobusna postaja je zgrajena v treh etažah. Prva etaža garažne hiše je namenjena vsem uporabnikom, druga etaža je namenjena kupcem tedenskih in mesečnih parkirnih kart, v tretji etaži pa lahko parkirajo samo kupci letnih kart, ki bodo imeli svoje stalno označeno parkirno mesto.

Parkirnino za I. etažo garažne hiše Avtobusna postaja lahko uporabniki plačajo s plačilom na parkomatu, preko mobilnih telefonov, z nakupom mesečne oz. letne parkirne karte za garažne hiše (prosta prodaja, velja v vseh garažnih hišah razen v garažni hiši Zdravstveni dom) ali zlate parkirne karte, ki velja za parkiranje v vseh modrih conah in v vseh garažnih hišah, tudi v garažni hiši Zdravstveni dom. Imetniki obstoječih parkirnih kart za parkiranje v garažnih hišah lahko parkirajo v I. etaži garažne hiše Avtobusna postaja in ostalih garažnih hišah kot doslej. Za garažno hišo Zdravstveni dom velja poseben parkirni režim.

I. etaža garažne hiše Avtobusna postaja je namenjena za prosto parkiranje vsem uporabnikom, ki bodo kupili parkirne karte samo za garažno hišo Avtobusna postaja. Cena tedenske karte znaša 18 evrov, mesečne karte pa 30 evrov. Zainteresirani lahko kupijo tudi parkirno karto za motorna kolesa, ki velja samo za garažni hiši Avtobusna postaja in Gorica. Letna karta za motorna kolesa znaša 125 evrov, polletna karta pa 80 evrov in velja šest mesecev od dneva nakupa.

III. etaža garažne hiše Avtobusna postaja je namenjena za parkiranje na točno določena oštevilčena mesta. Imetniki letnih kart bodo imeli rezervirano svoje parkirno mesto, ki si ga lahko izberejo sami. Za III. etažo garažne hiše Avtobusna postaja je možen nakup samo letne karte, ki znaša 300 evrov. Z nakupom te letne karte je možno parkiranje samo v garažnih hiši Avtobusna postaja in ne v ostalih garažnih hišah v Velenju.

Garažna hiša Gorica je zgrajena v treh etažah, in sicer so v zgornji (prva etaža) parkirna mesta oštevilčena in rezervirana za najemnike stanovanj v Poslovno stanovanjskem objektu Gorica. Ostali uporabniki v tej etaži ne smejo parkirati. Najemniki smejo parkirati samo na parkirnih mestih, ki so rezervirana zanje.

Srednja in spodnja etaža sta namenjeni vsem uporabnikom, ki ne smejo parkirati v zgornji etaži. Tu lahko parkirajo tudi stanovalci, ki bodo namesto prvih abonmajev za parkiranje v modrih conah prevzeli dovolilnice za parkiranje v garažni hiši Gorica.

Zadnje novice Modre cone

petek, maj 26, 2023 203

GH Gorica iz zraka Nas cas

GARAŽNI PROSTORI V POSLOVNO STANOVANJSKEM OBJEKTU GORICA

Uporabnike garažne hiše v poslovno stanovanjskem objektu Gorica obveščamo, da se v ponedeljek, 5. junija 2023, začne redno letno čiščenje garažnih prostorov.

S čiščenjem bomo začeli v ponedeljek, 5. junija 2023, ob 7. uri, v I. etaži garažne hiše, zato prosimo uporabnike, da svoje avtomobile tega dne parkirajo v II. in III. etaži.

V torek, 6. junija 2023, od 7. ure dalje bomo čistili II. etažo, avtomobili naj bodo takrat parkirani v I. in III. etaži. V I. etaži naj bodo parkirani avtomobili najemnikov stanovanj v stanovanjskem objektu Gorica, ki imajo k stanovanju pripadajoča parkirna mesta, ostali uporabniki parkirajte avtomobile v III. etaži.

V sredo, 7. junija 2023, od 7. ure dalje bomo čistili III. etažo, zato avtomobile takrat parkirajte v I. in II. etaži. V I. etaži naj bodo parkirani avtomobili najemnikov stanovanj v stanovanjskem objektu Gorica, ki imajo k stanovanju pripadajoča parkirna mesta, ostali uporabniki parkirajte avtomobile v II. etaži.

ponedeljek, september 05, 2022 213

GH Gorica iz zraka Nas cas

Uporabnike garažne hiše v poslovno stanovanjskem objektu Gorica obveščamo, da bo v soboto 17. 9. 2022 in v nedeljo 18. 9. 2022 potekalo redno čiščenje III. etaže garažne hiše.

V soboto, 17. septembra in v nedeljo, 18. septembra 2022, od 7. ure dalje bomo čistili III. etažo, zato avtomobile takrat parkirajte v I. in II. etaži. V I. etaži naj bodo parkirani avtomobili najemnikov stanovanj v stanovanjskem objektu Gorica, ki imajo k stanovanju pripadajoča parkirna mesta, ostali uporabniki parkirajte avtomobile v II. etaži.

Ker želimo, da je čiščenje izvedeno temeljito, prosimo vse uporabnike, da dosledno upoštevajo navodila za parkiranje v teh dneh.

Zahvaljujemo se za razumevanje.

petek, julij 01, 2022 1036

Parkomat 1

Sporočilo za javnost MO Velenje

V vseh modrih conah omogočamo brezplačno parkiranje najmanj 30 minut. Na pobudo svetov krajevnih skupnosti Staro Velenje in Konovo s 1. julijem 2022 uvajamo dve novi modri coni G in H. S 1. januarjem 2023 znižujemo ceno letne parkirne karte za parkiranje v garažnih hišah na 200 evrov in mesečne na 20 evrov, saj želimo spodbuditi parkiranje v garažnih hišah. Tudi s temi ukrepi želimo zmanjšati število avtomobilov v središču mesta in spodbujati trajnostno mobilnost.

Save
Uporabniške nastavitve piškotkov
Piškotke uporabljamo, da bi zagotovili najboljšo izkušnjo z našo spletno stranjo. Če piškotke onemogočite, stran morda ne bo delovala pravilno.
Sprejmi vse
Zavrni vse
Preberi več
Essential
Nujno potrebni piškotki za delovanje spletne strani. Teh piškotkov se ne da izklopiti.
Sistemski piškotek
Sprejmi
Analytics
Orodja, ki se uporabljajo za analizo podatkov za merjenje učinkovitosti spletnega mesta in za razumevanje delovanja.
Google Analytics
Sprejmi
Zavrni